Keto Franse Amandel Cake

Keto Franse Amandel Cake

Met deze lekkere Franse Almond cake kunt u lekker verantwoord koolhydraatarm genieten!

Heerlijke luchtige cake met poedersuiker en gesnipperde amandelen!

Zie hoe je keto-amandelmeel cake maakt met 4g netto koolhydraten! Dit eenvoudig geroosterde amandel cake is heerlijk en smaakt naar echte Franse Cake!

Ik wilde zeker weten dat dit een vochtige amandelcake recept werd, en dat is het ook geworden! Tussen de zure room, boter en eieren is er niets droog aan deze cake, je zult het geweldig vinden!

Heerlijk bij een verantwoord kopje black koffie of de groene reishi thee!

 

Wat heb ik nodig voor de Franse amandelcake:

Cake:

  • 390 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 75 gram roomboter(zacht)
  • 4 grote eieren
  • 173 gram mascarpone 
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandel extract

Glazuur:

  • 3 eetlepel roomboter(gesmolten)
  • 20 gram erythritol poedersuiker(iets meer voor decoratie)
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandel extract

Decoratie:

72 gram gesnipperde amandelen

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of smeer deze goed in.
  2. Verspreid de amandel snippers in een pan en bak ze een beetje bruin aan(dit kan ook met 3-4 minuten in de oven).
  3. Klop ondertussen de boter en de zoetstof samen.
  4. Klop het amandelmeel, bakpoeder en het zeezout erdoor.
  5. Klop de eieren, mascarpone, vanille en amandel-extracten erdoor.
  6. Bak de cake 38-32 minuten op 175 graden tot de bovenkant goudbruin is en dat er een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cake 10 afkoelen in de vorm.
  8. Klop ondertussen de ingrediënten voor het glazuur samen.
  9. Plaats de cake op een rooster. Terwijl de cake nog warm is, gebruik een borsteltje om het glazuur over de zijkanten en de bovenkant van de cake te smeren, waarbij je 1 eetlepel bewaard.
  10. Strooi de geroosterde amandelen over de cake en dep ze in het glazuur. Besprenkel de resterende eetlepel glazuur bovenop de amandelen.

 

Voedingsinformatie:

Vet: 31 gram

Koolhydraten: 4 gram

Eiwit: 10 gram

Deze zijn per portie berekend, uit deze cake haalt men 12 porties!

 

Laat je me weten wat je ervan vond?

 

Wilt u ondersteuning of meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook Groep!

 

Geniet ervan!

Veel liefs, Melanie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden