Koolhydraatarm Wafels- Super makkelijk en Heerlijk!

Koolhydraatarm Wafels- Super makkelijk en Heerlijk!

Deze graanvrije wafels zijn echt lekker luchtig! Ideaal om zorgeloos te genieten, met maar slechts 4 gram koolhydraten per wafel!

Het beslag voor deze keto wafels is eigenlijk de basis voor meerdere doeleinden, zo kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken churros of donuts maar ook kun je het met enige aanpassingen een hartige wafel te maken zoals de zoetstof en het vanille-extract weg te laten.

 

Ingrediënten voor ongeveer 6 wafels(zie notitie)

 • 65 gram amandelmeel
 • 28 gram kokoksmeel
 • 1 el psyllium husk
 • 1 tl kha bindingsmiddel, bv.: johannesbroodpitmeel
 • 240ml water
 • 60 gram roomboter of kokosolie
 • 3 el erythritol
 • snufje zout
 • 3 eieren licht geklopt(indien grote eieren 2 eieren)
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 1/2 tl bakpoeder

 

Bereidingswijze:

 1. Meng in een kom de amandelmeel, kokosmeel, psyllium husk en het bakpoeder. Opzij zetten
 2. Verhit het water, boter, zoetstof en het snufje zout in een middelgrote pan totdat het licht begint te sudderen.
 3. Zet het vuur nu laag en doe het meelmengsel erbij, blijf constant roeren totdat het stijf wordt en bijna een bal vormt dit gebeurt ongeveer 1a3 minuten.
 4. Leg het deeg terug in een kom en laat het het 5 minuten afkoelen. Het deeg is nog warm na deze tijd maar dat is niet erg.
 5. Voeg nu één ei per keer toe, meng het ei met een elektrische mixer tot het volledig opgenomen is. Doe nu het vanille-extract en het bakpoeder erdoor en roer het doorheen. Het uiteindelijke deeg moet elastisch zijn.
 6. Laat het deeg 10 minuten rusten en verwarm ondertussen het wafelijzer op hoge temperatuur. 
 7. Vet het wafelijzer goed in met boter en bij een groot wafelijzer plaats je 2 eetlepels beslag, bij een kleiner wafelijzer 1 eetlepel. Indien het beslag te dik is verdeel het met een natte lepel of spatel.
 8. Sluit het wafelijzer en laat ongeveer 3a4 minuten bakken, let op: dit is afhankelijk van je type wafelijzer, dus het is beter aan te raden om bij de eerste de wafels het goed in de gaten houden en regelmatig te kijken.
 9. De wafels kunnen 3 dagen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur bewaard worden. Het deeg kan een dag of twee in de koelkast bewaard worden.

 

Notitie: Met een groot wafelijzer haal je ongeveer 6 wafels uit het recept. Vaak wordt gevraagd of ze overdreven naar ei smaken, wij allemaal vonden dit zeker niet het geval!

Houdt er rekening mee dat onderstaande voedingswaardes per wafel zijn geschat, dit kan namelijk afwijken door verschillende merken te gebruiken.

 

Voedingswaardes per wafel:

kcal: 140

Koolhydraten: 4 gram

Eiwit: 4 gram

Vetten: 11 gram

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.