Stoofpot-Koolhydraatarm en makkelijk

Stoofpot-Koolhydraatarm en makkelijk

Een stoofpotje is altijd lekker! Met dit recept tover je heel makkelijk een heerlijke maaltijd voor het hele gezin!

Met een geheim ingrediënt dat lijkt en smaakt naar aardappelen.

Stoofpot koolhydraatarm en makkelijk

Met een grauw/koud weer zal dit stoofpot recept je lekker opwarmen! De voorbereiding duurt slechts 10 minuten, de rest doet het fornuis!

Je krijgt een rijke en hartige stoofpot die een heerlijke vullende winter maaltijd maakt!

 

Ingrediënten:

  • 1 kilo runderstoofvlees(in blokjes gesneden)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 middelgrote wortels(geschild en stukjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook(fijngehakt)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 500 gram knolselderij(geschild en in blokjes gesneden)
  • 1500 ml runderbouillon(zelf maken met 1,5 blokje)
  • 1 blikje gesneden blokjes tomaten
  • 2 middel grote laurierblaadjes

 

Bereidingswijze:

  1. Kruid het vlees met zout en peper( het zal weinig lijken maar dat komt dadelijk allemaal goed)
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees in stapjes toe en schroei het geheel in 8-10 minuten, meng het om de paar minuten om alle kanten bruin te maken. Verwijder het vlees nu en leg het apart op een bord.
  3. Giet nu nog een lepel olijfolie in dezelfde pan. Voeg de uien en de wortels toe en bak deze ongeveer 10 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
  4. Voeg nu de knoflook en de Italiaanse kruiden toe, bak dit geheel nog 1 minuutje door.
  5. Leg nu het rundvlees terug in de pan. Voeg de bouillon, tomaten stukjes en de laurierblaadjes toe. Schraap eventuele gebruinde stukjes van de bodem.
  6. Breng de stoofpot aan de kook zet daarna het vuur op middelhoog en laat het geheel 45-60 minuten sudderen tot het rundvlees gaar is.
  7. Voeg nu de knolselderij toe, zet het vuur iets hoger om het weer aan de kook te krijgen. Plaats nu de deksel op de pan en laat het geheel nogmaals 15 minuten sudderen, tot de knolselderij gaar is.
  8. Verwijder de laurierblaadjes. Doe indien nodig nog extra peper en zout naar smaak erbij.

 

Voedingswaardes per portie(1 kop):

Kcal: 410g

Vet: 22g

KH: 11 gram

 

Geniet ervan! Liefs,

Melanie

 

Wil je nog meer inspiraties of recepten volgen? Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.