Gevulde Paprika's met gehakt en kaas

Gevulde Paprika's met gehakt en kaas

Heerlijke gevulde paprika's met kruidig gehakt en veel kaas!
Een makkelijk te maken koolhydraatarm recept voor het hele gezin!

Gevulde Paprika's -Koolhydraatarm

Gevulde paprika is een lekker en makkelijk gerecht voor doordeweeks en dit recept smaakt erg lekker door de zoete smaak van de paprika en de combinatie van een iets pittige gehakt!

Met de afwerking van een klodder zure room of mayonaise krijgt dit gerecht een heerlijke smaak! Zelfs mijn jongste dochter heeft gesmuld en geloof me dit zegt al veel!

 

Ingrediënten voor 4 porties

  • boter, voor het invetten van de ovenschaal
  • 4 paprika's, ik heb gekozen voor gele maar andere zijn ook prima
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 175ml gezeefde tomaten
  • zout en peper
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zure room of mayonaise
  • bladgroenten voor de versiering(optioneel)

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden, vet de ovenschaal in met boter.
  2. snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  3. Leg de paprika's in de ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze ongeveer 1-2 minuutjes tot ze zacht zijn.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg nu de chili, komijn, zout, peper en geplette tomaten toe. Laat het geheel 5-10 sudderen.
  6. Haal het van het vuur en roer de helft van het zakje kaas erdoor.
  7. Vul nu de paprika's met het rundergehaktmengsel en strooi er kaas over en plaats de schaal in de oven.
  8. Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten.
  9. Serveer met klodder zure room/mayonaise er bovenop en als afwerkingen eventueel één blaadje bladgroenten.

 

 

Voedingswaardes per portie(2 halve paprika's):

Koolhydraten: 15g

Eiwitten: 51g

Vetten: 72g

kcal: 926

 

Geniet ervan liefs,
Melanie

 

Wil je nog meer inspiraties/recepten volgen? Voeg je dan toe aan mijn Facebook Groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.