Nutella kerstboompje-koolhydraatarm

Nutella kerstboompje-koolhydraatarm

Deze ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk!
Niet alleen jij zult ervan genieten maar ook je niet koolhydraatarm/keto gasten!

Nutella kerstboompje

Dit is echt een show topper met de kerstmis en helemaal glutenvrij!

Het lijkt wel even werk maar de voorbereidingstijd is slechts 20 minuten(misschien voor de niet keukenprinsessen iets langer).

Lekker met de zelfgemaakte koolhydraatarme Nutella hazelnootpasta!

 

Suikervrij & keto deeg

Het deeg is super eenvoudig te maken, iets natter en een tikkeltje meer bakpoeder. Zorg ervoor dat u deeg met een natte doek bedekt houdt, zodat het niet uitdroogt terwijl u met iets anders bezig bent.

Oh en niet onbelangrijk! zorg dat je het niet te lang bakt, zodat het lekker binnenin lekker deegachtig blijft. Ik zelf heb het 20 minuten laten bakken, de boom begon net bruin te worden.

Bewaar de overgebleven stukjes deeg voor sterren te maken!

 

Wat heb ik nodig voor de Nutella Kerstboompje:

  • nutella hazelnootpasta
  • 192 gram amandelmeel
  • 48 gram kokosmeel
  • 4 theelepels xanthaangom of ander kha verdikkingsmiddel
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel (zee) zout
  • 4 theelepels appelazijn
  • 2 eieren(losgeklopt)
  • 8-12 theelepels water(indien nodig)
  • Erythritol poedersuiker

 

Bereidingswijze: 

  1. Voeg amandelmeel, kokosmeel, xanthaangom, bakpoeder en zout toe aan de keukenmachine(of mix het geheel goed. U kunt ook gerust een handmixer gebruiken.
  2. Giet de appelazijn erbij terwijl u mixt, zodra het gelijkmatig is gemixt doe je de gemende eieren erbij(laat een beetje over om het deeg voor het bakken te bestrijken). Voeg nu ook het water erbij(start met 8 theelepels), stop met mixen of mengen zodra het deeg een bal vormt. Het deeg zal erg plakkerig aanvoelen maar wel stevig, indien het te droog is doe je er nog theelepels water erbij. 
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en kneed het minuut of twee door het plastic. Zie het als een soort stressballetje. Laat het deeg 10 minuten rusten, indien u het deeg al wilt voorbereiden blijft dit tot 5 dagen goed in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakmat of bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in tweeën en rol het met een deegroller uit tussen twee vellen bakpapier. Ik probeerde het uit te rollen tot een ruwe driehoekige vorm om het deeg zoveel mogelijk tot het minimum te beperken. Wanneer je met deeg werkt probeer het zoveel mogelijk te bedekken met een vochtige doek zodat het niet uitdroogt. 
  6. Besmeer nu 1 kant met de hazelnootpasta, leg nu de andere kant erbovenop en snijd nu de randen in een driehoekige vorm en snijd reepjes in het deeg(zie afbeeldingen, bij mij zie je nog niet de vulling omdat ik het deeg een dag al vooruit had gemaakt).
  7. Knijp nu de randen dicht om het af te sluiten. Oh en vergeet niet de ster te maken(dezelfde werkwijze).
  8. Bestrijk nu het gehele deeg met het overgebleven eimengsel. Bak het geheel gedurende 18-25 minuten( ik heb er 20 minuten voor nodig gehad). Totdat de boom net bruin begint te worden.
  9. Hij wordt het lekkerste warm geserveerd, rechtstreeks uit de oven met een laag poedersuiker. Maar het warmt ook lekker op even terug in de oven.

 

Voedingswaarde per portie:

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 8 gram

Eiwit: 5 gram

 

 

Geniet ervan,

Liefs Melanie

 

Wilt u nog meer inspiraties of recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.