Romige witte chocolade-Koolhydraatarm

Romige witte chocolade-Koolhydraatarm

Ik kreeg het verzoek om witte chocolade te maken maar dan zonder proteïne poeder! Mensen vonden de structuur te zanderig door de proteïne.
Maar met dit recept is het me gelukt om de structuur romiger te maken!

Romige witte chocolade-Koolhydraatarm

Leer hoe je makkelijk en slechts met 3 a 4  ingrediënten de romige witte chocolade kan maken!

Deze keto witte chocoladereep is volledig suikervrij, koolhydraatarm, glutenvrij, graanvrij en perfect voor diabetici! 

Ik zelf ben dol op witte chocolade als kind zijnde al kreeg ik bij mijn oma vaak een stukje witte chocolade maar in de afgelopen jaren met het veel minderen van suikers was dit geen optie meer totdat ik zelf aan de slag ging!

 

Welke smaken suikervrije witte chocolade kun je zelf maken:

Zelf gemaakte witte chocolade is eenvoudig en makkelijk aan te passen naar ieder zijn eigen smaak!

Houd er rekening mee als je aan vloeibare ingrediënten denkt dat deze de textuur veranderen en de repen misschien niet meer zo hard worden.

Wat kun je toevoegen: 

  • Paar pepermuntolie extract
  • Gehakte noten naar keuze
  • Gedroogde cranberries
  • Grof zout voor een iets zoutige smaak

 

De zelfgemaakte witte chocolade heeft een perfecte romige textuur van slagroom en zoetstof. Het hardt genoeg uit en smelt nog steeds perfect in je mond.

Omdat dit recept geen stabilisator bevat kun je de reep het beste bewaren in de koelkast omdat hij op kamertemperatuur kan smelten.

 

Ingrediënten witte chocolade:

  • 40 gram cacaoboter
  • 2 eetlepels erythritol poeder
  • 100ml slagroom(ongeklopt
  • 3 druppels vanille-extract(optioneel)

 

Bereidingswijze:

  1. Start met het koken van de slagroom tot het dik is op een laag vuurtje gedurende 10-15 minuten, totdat de massa minder wordt en dikker wordt.
  2. Bereid nu een dubbele pan (au bain marie methode) voor om de cacaoboter te laten smelten. Laat deze volledig smelten.
  3. Zodra de cacaoboter volledig gesmolten is haal je het pannetje eraf.
  4. Doe nu de gepoederde zoetstof erbij en meng dit geheel totdat de zoetstof helemaal is opgelost.
  5. Als beide ingrediënten helemaal zijn opgelost doe dan nu de verdikte room erbij en een paar druppels vanille-extract erbij als je dat wilt.
  6. Meng nu alles goed met elkaar totdat ze volledig samengesmolten zijn.
  7. Zodra alles volledig is gesmolten en verwerkt giet je het mengsel in een siliconen mal.
  8. Plaats het in de koelkast zodat het goed kan stollen en laat het een nacht in de koelkast, het liefst 24 uur!

 

Opmerkingen:

  • Laat de reep zeker 24uur uitharden in de koelkast, het duurt namelijk lang met deze methode voordat de reep is uitgehard.
  • Pas op met tijdens het smelten van de cacaoboter dat er geen waterdruppels in komen, dit kan namelijk de textuur en de consistentie van de chocoladereep veranderen.
  • Aangezien dit recept geen stabilisator bevat, moet je het niet lang op kamertemperatuur laten staan, omdat het dan te zacht kan worden.

 

Voedingswaardes per 3 stukjes:

Kcal: 45

Vet: 10g

Koolhydraten: 0g

Eiwit: 0g

Geniet ervan,

Liefs Melanie

ps. laat je me even een berichtje achter wat je ervan vond, dankje!

 

Wil je meer ondersteuning of recepten? Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.