Snickertaart-Koolhydraatarm

Snickertaart-Koolhydraatarm

Hoe lekker is het om een heerlijk toetje of gebakje te hebben bij je koolhydraatarme levensstijl!

Ik ben althans gek op snickers vandaar dat ik recept heb gemaakt voor een heerlijk alternatief!

Snickertaart- Koolhydraatarm

Deze romige heerlijke NO-Bake keto/koolhydraatarm snickertaart zal je vrienden versteld laten staan van dat een suikervrije taart ook geweldig kan zijn!

Pindakaas en chocolade is de meest geweldige combinatie omdat ik persoonlijk vind dat het bitterheid van pure chocolade weghaalt.

Het is een vrij makkelijk recept je hoeft de taart namelijk niet te bakken alleen een paar uurtjes in de koelkast!

 

Wat heb ik nodig:

Voor de bodem:

  • 160 gram amandelmeel
  • 30 gram rauwe cacaopoeder
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 30 gram poeder erythritol

 

Voor de vulling:

  • 235ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl vloeibare erythritol
  • 130 gram pindakaas light
  • 1 eetlepel suikervrij karamel siroop
  • 455 gram roomkaas

 

Voor de topping:

  • 80 gram pure chocolade(85%)
  • +/- 80 gram amandelen klein gehakt

 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten van de bodem in een kom, meng eerst de droge ingrediënten en doe op het laatst de gesmolten boter erbij, meng het geheel nogmaals en plaats het mengsel op de bodem van je ingevette 22cm springvorm, druk je bodem goed aan en zet het aan de kant.
  2. Doe nu de slagroom, vanille extract en de erythritol samen in één kom en mix het geheel tot een romige en piekerige slagroom, zet deze ook even aan de kant.
  3. Meng nu in een kom de roomkaas, pindakaas en de suikervrij karamelsiroop tot geheel goed gemend is, meng nu per schep de romige slagroom is zijn geheel doorheen.
  4. Doe nu het gehele mengsel verdelen over de taartbodem en plaatst het voor 3 uurtjes in de koelkast.
  5. Maak nu ondertussen de topping. Bekleed een bakje of bakvorm met bakpapier. Smelt de pure chocolade en doe de stukjes amandelen erdoor en plaats het gehele mengsel in het bakje en zet dit ook in de koelkast totdat het uitgehard is.
  6. Bestrooi de amandelstukjes over de taart. Snij de randen van de bodem goed door voordat je de springvorm losmaakt.

 

Geniet ervan!

Liefs Melanie

 

Wil je ondersteuning of meer recepten ontvangen? Voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.