Gezonde Broccoli Quiche-Koolhydraatarm

Gezonde Broccoli Quiche-Koolhydraatarm

Deze heerlijke gezonde broccoli quiche is een perfecte maaltijd maar ook zeker een goede start van de dag!

De bereiding duurt maar slechts enkele minuten!

Gezonde Broccoli Quiche

Quiches zijn traditioneel een Frans gerecht. De originele versie is echter gemaakt met meel en melk. Deze ingrediënten zijn niet keto/koolhydraatarm!

Maar met een paar veranderingen krijg je alsnog een heerlijke kha quiche gerecht! Mijn hele gezin smult ervan! Zelfs de kleinste kieskeurige.

Dit recept is ook prima om op te warmen. Het volledige recept is voor 8 porties. Het is een geweldig recept om het voor een hele week lang maaltijden voor te bereiden. Laat het wel goed afkoelen dan kun je het gerecht tot 5 dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.

 

Tips om een waterige quiche te voorkomen:

  1. Zorg dat de broccoli net gaar is, door het koken van groenten, kunnen ze het vocht vrijgeven, zodat het niet in de quiche terecht komt.
  2. U wilt ook voorkomen dat de quiche te gaar wordt, zodat deze niet te papperig wordt. Ik raad aan om de broccoli na 4 minuten al te controleren en niet langer dan 5 minuten te laten koken.
  3. Als de broccoli gaar is leg je de roosjes een paar minuten op een stuk keukenpapier om overtollig vocht op te laten nemen.
  4. Bak de quiche niet onnodig te lang. Haal daarom de broccoli quiche uit de oven zodra deze bruin en volledig gestold is.

 

Recept gezonde broccoli quiche-koolhydraatarm:

Ingrediënten:

  • 8 grote eieren
  • 150 gram spekjes(optioneel)
  • 175 ml (slag)room
  • 285 gram broccoli
  • 200 gram geraspte chedderkaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de broccoli tot ze knapperig gaar zijn. Verwarm de oven op 190 graden en vet/spuit een bakvorm of ovenschaal in. Indien je er knapperige spekjes erdoor heen wilt bak deze dan nu.
  2. Klop in een grote kom de eieren samen met de slagroom.
  3. Roer de broccoli, peper, zout, kaas, uienpoeder en de knoflookpoeder door het eimengsel.
  4. Giet het gehele mengsel in de ingevette vorm en bak het geheel 30-40 minuten of tot het bruin en volledig gestold is.

 

 Ik hoop dat jullie net zo genieten als wij!

Liefs, Melanie

 

Wil je nog meer inspiraties of recepten volgen? voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.