Afvallen zonder sport

Min: €0 Max: €5

Vaak wordt gedacht dat afvallen alleen effectief is met intensief sporten. Dit is een fabel, afvallen zonder sport is goed mogelijk. Om gewicht te verliezen wordt geadviseerd voor 70% op de voeding te letten en 30% te sporten. Wie niet wil of kan sporten, kan zeker gewicht verliezen en op een gezond gewicht blijven. Onze afvaltips helpen je hierbij.

Bewegen is gezond

Afvallen zonder sport is een handige methode voor mensen die het te druk hebben om te sporten, maar ook wanneer je te maken hebt met lichamelijke klachten. Voor de algemene gezondheid is het wel belangrijk om regelmatig te bewegen. Lopen, fietsen of zwemmen zijn manieren van bewegen waarbij je het lichaam niet teveel belast. Doe dit minimaal 30 minuten per dag, bijvoorbeeld door naar het werk te fietsen. Het belangrijkste is om goed op de voeding te letten. Hierbij kijk je goed naar de hoeveelheid energie die je eet en weer verbrandt. De kunst is om meer te verbranden dan te eten, zodat je lichaam de vetreserves aan gaat spreken.

Het stimuleren van de vetverbranding

Wil je echt afvallen zonder sport, let dan vooral op de soort voeding. Snelle koolhydraten leveren snelle energie, maar zorgt ook voor een moeizame vetverbranding. Enkelvoudige koolhydraten zijn suikers, witte rijst, pasta en brood. Vermijd ook frisdranken en bewerkte producten zoals hamburgers, pizza en friet.

Eet gezonde vetten en eiwitten, deze stimuleren de vetverbranding. Deze vind je in vis en vlees, eieren, noten en zaden. Ook natuurlijke oliën zijn aan te raden.

 

Doe iets aan je hongergevoel

Afvallen zonder te sporten is alleen mogelijk wanneer je iets aan je hongergevoel doet. Honger is een overlevingsmechanisme van het lichaam, en zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar voedsel. Een continu hongergevoel zorgt ervoor dat je teveel eet. Helaas komt een hongergevoel meer voor wanneer je af gaat vallen. Hierdoor krijg je meer trek in zoet en vet eten en gaat het al snel mis.

Zorg dat de maag altijd wat gevuld blijft. Kies voor langzaam verteerbare voeding en drink dagelijks minimaal 2 liter water. Slaap voldoende en vermijd stressvolle situaties. Wees ook voorzichtig met het gebruik van light producten: kunstmatige zoetstoffen kunnen de eetlust verstoren.

Ontgiften van het lichaam

Tijdens het afvallen komen er gifstoffen vrij als gevolg van de vetverbranding. Het is belangrijk dat het lichaam deze op de juiste manier af kan voeren. Daarom drink je voldoende water. Door gebruik te maken van speciale detox reishi thee ondersteun je dit proces. Deze thee met waardevolle ingrediënten is verkrijgbaar als detox groene thee of heerlijk te maken als ice tea met een schijfje citroen. Afvallen zonder sport is geen probleem wanneer je goed op je voeding let.


Geen producten gevonden...