Nutella Hazelnootpasta-Koolhydraatarm-Paleo

Nutella Hazelnootpasta-Koolhydraatarm-Paleo

Hoe lekker en makkelijk is het zelf maken van Nutella Hazelnootpasta?
Met dit recept gaat dat zeker lukken en het mooiste is ook nog dat het in een koolhydraatarm levensstijl past!

Koolhydraatarm Nutella Hazelnootpasta

Wie houdt er niet van een lekkere snee brood met een heerlijke laag Nutella pasta, ik in ieder geval wel!

Deze zelfgemaakte Hazelnootpasta is Echt ongelooflijk! Ultra chocoladeachtig, als je deze hebt gemaakt zul je de gekochte versie uit de winkel niet missen!

Hazelnoten zijn geweldige kleine noten en een bron van gezonde vetten, rijk aan antioxidanten vitamine E!

 

Ingrediënten Nutella Hazelnootpasta:

  • 400 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel avocado olie
  • 50 gram raw cacao
  • 2-6 eetlepels poedervorm erythritol(naar eigen smaak)
  • 1 tot 2 theelepels zeezout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over op 150 graden. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster tot ze licht goudbruin en geurig zijn( 10-14 minuten). Wikkel ze, terwijl ze warm zijn, in een theedoek en wrijf krachtig om de schaal/huid te verwijderen(er blijven stukjes zitten, geen zorgen!)
  2. Plaats de hazelnoten in een keukenmachine/blender en verwerk ze totdat ze helemaal gemalen zijn.
  3. Voeg nu de avocado olie toe tot er een gladde massa ontstaat (ongeveer 10-14 minuten). Hoe glad je wilt of krijgt hangt ook een beetje af hoe krachtig je keukenmachine is(of hoe scherp de messen zijn).
  4. Voeg nu de cacao poeder, zoetstofpoeder en het zout naar smaak toe. Meng het geheel nog eventjes.
  5. Giet de zelfgemaakte pasta in een glazen pot(of luchtdichte verpakking) en zet in de koelkast tot het een stevige massa is, de hazelnootpasta blijft ongeveer een maand houdbaar).

 

Geniet ervan!

Liefs,
Melanie

 

Wil je nog meer inspiraties of recepten volgen? Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.