Keto/Koolhydraatarm Brood-Fantastisch en makkelijk

Keto/Koolhydraatarm Brood-Fantastisch en makkelijk

Het volhouden van een Keto/koolhydraatarm levensstijl is voor vele mensen moeilijk omdat ze veel dingen gaan missen zoals bijvoorbeeld brood, maar dat is niet meer nodig!

Met dit recept heeft u een volwaardige broodmaaltijd, lekker en ook nog kha verantwoord!

Wat zit er in koolhydraatarm brood?

 

De broden die men kan kopen zijn vaak nog steeds te hoog voor een keto of koolhydraatarm levensstijl daarom dat de meeste mensen er ook voor kiezen om het helemaal zelf te maken, het voordeel hiervan is dat je precies weet wat erin zit en eerlijk gezegd vindt ik het zelf ook een leuke uitdaging!

Door een aantal aanpassingen krijg je een heerlijk verantwoord brood, vaak wordt er in gewoon brood tarwemeel gebruikt maar zoals bijvoorbeeld in dit recept gebruikt iemand met een kha levenswijze dan amandelmeel, daarnaast wordt er in zelfgemaakt kha brood vaak ingrediënten gebruikt die van nature een hoog vetgehalte en/of voedingsvezels bevatten. Door het hogere natuurlijk vetgehalte bevatten deze broden meer calorieën dan gewone broden.

 

Wat heb ik voor dit recept nodig:

  • 135 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels hele psyllium vezels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 grote eieren
  • 140 gram volle yoghurt(ik gebruik altijd griekse)
  • optioneel handvol amandel snippers
  • optioneel handvol pecan noten

 

Hoe maak ik dit koolhydraatarm brood:

Doe de droge ingrediënten allemaal bij elkaar in een kom en meng ze goed door elkaar. 

Doe nu de 6 eieren in een aparte kom en doe de volle yoghurt erbij en mix het geheel goed door elkaar. Doe nu de droge ingrediënten erbij en mix het geheel goed. laat het nu 10-15 minuten staan en verwarm ondertussen de oven op 175 graden.

Indien u gebruikt maak van een bak/cakeblik maak dan een stuk bakpapier nat en laat deze goed uitdruppelen voordat je deze in het blik vormt. 

Je kunt er nu nog extra zaden erop leggen, laat je fantasie maar gaan!

Laat het brood nu 55 minuten bakken, haal het uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Tip: prik er een tandenstoker, zodra deze niet meer nat is het brood klaar, indien deze nog nat is laat het brood dan iets langer in de oven.

Eet smakelijk!

Laten jullie me weten wat je ervan vond?

 

Ben je enthousiast geworden of wil je nog meer KHA recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.