Wortelpeterselie Ovenschotel-Koolhydraatarm

Wortelpeterselie Ovenschotel-Koolhydraatarm

Vandaag heb ik gekozen voor wortelpeterselie!

Deze zijn namelijk lekker laag in koolhydraten en in combinatie met andere ingrediënten heb ik een lekkere ovenschotel gemaakt.

Wortelpeterselie, goede vervanger van aardappelen

De wortelpeterselie is een variant op de peterselie en die is ongeveer 15 cm lang. De wortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak lijkt ook pastinaak maar ook op knolselderij, daarnaast is de wortel rijk aan vitamine B2 en vitamine C. 

Mensen die de keto/koolhydraatarm levensstijl volgen hebben aardappelen verbannen uit hun eetpatroon, maar gelukkig hebben deze mensen ook tegenwoordig veel variaties zoals bijvoorbeeld: wortelpeterselie, pastinaak maar ook met bloemkool kan lekker puree gemaakt worden.

 

Aardappel anders met wortelpeterselie, broccoli en gehakt

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 pot aardappel anders ham en kaas
  • 1 stronk brocolli
  • 750 gram wortelpeterselie
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 tl peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje zout
  • bak boter/olie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Rul het gehakt samen met de kruiden lekker bruin in een pan. Maak kleine stronkjes van de broccoli en kook deze gaar. 

Maak de wortelpeterselie schoon, snijd er plakjes van en bak deze ook gaar en bruin en in een pan, bestrooi ze eventueel met zout en peper.

Bedek nu het gehaktmengsel(laat zoveel mogelijk vocht in de pan) in de ovenschaal met daarop de wortelpeterselie dan de pot aardappel anders dan de broccoli en tot slot de geraspte kaas. Laat deze 20-25 minuten in de oven en je kunt lekker smullen!

EET SMAKELIJK

 

Wil je ondersteuning bij je recepten of inspiraties voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

Laten jullie mij een reactie achter hoe jullie het vonden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.