Vanille Keto ijsrecept-zonder ijs chrunches

Vanille Keto ijsrecept-zonder ijs chrunches

Geen ijsmaker thuis? Geen probleem. Het is namelijk makkelijk om dit heerlijk romig recept te maken!

Vanille Keto ijs recept:

Voor de meeste mensen is het gewoon makkelijker om naar een ijssalon te gaan, maar keto of koolhydraatarm is hier vaak niet te vinden! Maar met dit recept kun je makkelijk thuis ijs maken. 

Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is een elektrische handmixer of keukenmachine, grote kom en een glazen fles of schaal.

 

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 gelatine blaadje of 3,5 gram gelatine poeder
  • 180 gram erythritol of andere suikervervangers
  • 1/2 theelepel (zee)zout

 

Bereidingswijze:

  1. Combineer de slagroom, het ei, vanille extract, gelatine, zoetstof en het (zee)zout in een middelgrote pan op het middelhoog vuur. 
  2. Laat het mengsel koken totdat het begint te binden.
  3. Breng de verwarmde vloeistof over in een hittebestendige glazen fles of schaal en plaats deze in de koelkast voor 60 tot 70 minuten totdat de vloeistof is afgekoeld.
  4. Nadat de basis is afgekoeld, zeef de vloeistof naar een grote kom en mix het geheel in een keukenmachine of een elektrische handmixer totdat er zachte pieken ontstaan.
  5. Plaats het opgeklopte ijs in een diepvries bak, dek het af en laat het minimaal 4 uur vriezen voordat je het serveert.

 

Opmerkingen: Gebruik bij voorkeur iets van glas om de ijs vloeistof te koelen. Gebruik een zeef om de eventuele klonteren de zeven. Indien je niet van ijs houdt kun je gelatine ook weglaten om er heerlijke pudding van te maken.

Reacties

  1. Wil Wil

    Lijkt me heerlijk, maar ik heb altijd begrepen dat gelatineblaadjes moeten weken en in warme vloeistof oplossen. Hier staat ‘koken’. Klopt dat of is dit een vergissing. Dank alvast voor je reactie.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.