Suikervrije Chocolade reep-KHA/Keto

Suikervrije Chocolade reep-KHA/Keto

Suikervrije witte chocolade is heel gemakkelijk recept met weinig koolhydraten, gluten en heeft slechts maar een paar ingrediënten nodig om in het 10 minuten te bereiden!

Hoe witte chocolade maken?

Veel mensen schrikken van al het werk en zijn al snel geneigd om het kopen maar geloof me het is super makkelijk!

Het enigste wat u hoeft te hebben is om iets te smelten, om te mengen en een vorm. De chocolade vorm die ik heb gebruikt is van bakhuis, deze bevat 5 vormpjes voor ongeveer 6 euro. 

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik eigenlijk nooit zo een liefhebber was van witte chocolade, deze was voor mij altijd te zoet maar met deze variant valt het reuze mee (zelfs lekker hihihi) en doordat je cacaoboter gebruikt wordt deze chocolade ook nog lekker romig.

 

Suikervrije zoetstoffen

Door mijn koolhydraatarm levensstijl is suiker bijna helemaal verbannen uit mijn leven(helemaal is onmogelijk). Maar doordat je toch iets lekkers wilt bakken of maken is suiker zeer moeilijk weg te laten, daarom dat we gelukkig in een tijd leven waar ook deze suikervervangers te vinden zijn.

Het meeste gebruik ik Erythritol zowel vloeibaar als kristal, poeder of gelei(voor jam te maken). Deze geeft namelijk voor mij genoeg zoetigheid.

Maar ook vanille-extract zul je in mijn recepten vaak tegen komen, geeft toch net even het ideetje dat we niet met een dieet bezig zijn! 

Indien je de witte chocolade wilt vullen met gedroogde cranberries en/of amandelen dan leg je deze eerst in de vorm.

Op het einde giet je het witte chocolade mengsel in de vorm.

 

Ingrediënten: 

Voor twee tablet:

 • 100 gram cacaoboter
 • 30 gram poeder erythritol
 • 30 gram whey protein vanille
 • 1 theelepel vanille-extract
 • snufje zout
 • optioneel amandelen en gedroogde cranberries

 

Bereidingswijze:

 1. Smelt de cacaoboter door een pannetje(met de cacaoboter) in warm water te zetten en zo laten smelten 
 2. Indien de cacaoboter helemaal gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en meng je de poeder erythritol goed door de cacaoboter.
 3. Gaat het geheel nu 15 minuten afkoelen.
 4. Plaats het afgekoelde mengsel in een blender(indien je deze niet hebt meng het dan met een mixer in een kom) doe nu de overige ingrediënten erbij en mix het goed!
 5. Giet het nu in de vormpjes en laat ze in de diepvries een half uur hard worden.

 

Geniet ervan! 

Liefs, Melanie

 

Voedingswaarden per stukje:

Koolhydraten: 1 gram

vet: 19 gram

eiwitten: 4 gram

let op deze zijn alleen van de witte chocolade en dus niet met de gedroogde cranberries of amandelen. Maar het zijn er maar weinig en nog niet eens hele, dus lijkt mij te overzien!

 

Heb je hulp nodig?

Voeg je dan toe aan mijn facebook groep ook voor meer recepten of uitwisseling ideeën met anderen.

 

Wil je me laten weten wat je ervan vond? of heb je nog toevoegingen aan het recept, plaats dan even een berichtje hier onder!

Reacties

 1. Thecla Thecla

  Heb dur recept gemaakt, maar ik vind de structuur nogal korrelig terwijl ik de poeder erythritol nog een keer extra gemalen heb. Verder zakt de zoetstof tijdens het afkoelen naar beneden. Doe ik iets verkeerd?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.