Spruitjes uit de Oven-Koolhydraatarm

Spruitjes uit de Oven-Koolhydraatarm

Sommige mensen krijgen al rillingen als ze het woord spruiten horen, maar bij mij is dat zeker niet het geval!

Vooral als er ook nog één twist aan de spruitjes wordt gegeven, zoals dit lekker recept!

Spruiten zijn een koolsoort, ook wel spruitjes genoemd. Het is allang een belangrijke wintergroente.

Tegenwoordig kun je ze het hele jaar door kopen maar persoonlijk vindt ik ze het lekkerst vanaf de herfst tot de late lente. Dus voor mij is dan ook spruitjestijd!!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 750 gram spruitjes
  • 100 gram ontbijtspekjes
  • 250 gram champignons
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 groentebouillon
  • peper en zout

 

Hoe maak ik deze:

Verwarm je oven voor op 175 graden. 

Kook de spruitjes samen met een groentebouillon ongeveer 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Bak ondertussen de spekjes lekker bruin en voeg er op het laatst de gesneden(plakjes) champignons erbij en laat dit samen nog 2 minuten bakken.

Meng de spruitjes met de champignons en spekjes, voeg nu ook de slagroom erbij en doe naar smaak nog eventueel peper en zout erbij. Doe dit allemaal in een ingevette ovenschool en strooi de geraspte kaas eroverheen.  

Zet nu schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk!

Laat je me even weten wat je ervan vond!!

 

Wil je nog meer recepten of inspiraties volgen voeg je dan toe aan mijn facebook groep

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.