Spinazie Wraps- Zonder Pasta
- Geplaatst op
- Door Afslank4me
- Geplaatst in keto, kha, koolhydraatarm, spinazie wraps, zonder pasta
- 0
Dit recept voor keto-wraps gebruikt men kleine, dunne omeletten, in plaats van granen wraps!
Een perfect koolhydraatarm en glutenvrij hoofdgerecht of lunch! Dat snel en gemakkelijk gemaakt is!
Pasta, kant en klare wraps waren een van de dingen die ik vroeger veel at voor onze koolhydraatarme dagen maar dit is één van de geweldige vervangingen.
De vulling die hierbij gebruikt is bestaat uit spinazie en roomkaas, maar je kunt ook dit makkelijk vervangen door bijvoorbeeld kip, rundvlees of andere groenten.
Het aantal omeletten ligt een beetje aan de grote van de eieren, gebruik je vier middel grote eieren dan krijg je 4 ei wraps, gebruik je 4 grote eieren dan haal je er 6 wraps uit.
Wat heb ik nodig voor Spinazie Wraps-Zonder Pasta:
- 360 gram spinazie (gekookt gewicht)
- 125 gram roomkaas
- 75 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eieren(zie tekst hierboven)
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 190 graden
- Kook de spinazie gaar (indien je verse gebruikt)
- Meng de roomkaas, de helft van de geraspte kaas met de gare spinazie en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper
- Klop de eieren los met het water en breng op smaak met zout en peper
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en giet 1/4 van het mengsel in de pan, dit maakt een kleine, dunne omelet, laat deze bakken en draai om, herhaal dit proces totdat je hele ei mengsel op is
- Schep een deel van het spinazie mengsel op het omelet en rol op. Leg ze in een ovenschaal en herhaal totdat alle omeletten gevuld zijn
- Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en bak ze 25 minuten
Opmerking:
voor 2-4 personen( voor 4-6 spinazie wraps)
Voedingswaardes per spinazie wrap:
Koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 12 gram
vetten: 14 gram
Veel liefs,
Melanie
Heb je ondersteuning nodig? Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep
Reacties
Wees de eerste om te reageren...