Speculaas cakejes met spijs-Koolhydraatarm

Speculaas cakejes met spijs-Koolhydraatarm

Nog 6 weken en dan naderen weer de feestdagen, zoals het kinderfeest sinterklaas!
Daar hoort voor mijn gevoel altijd iets van speculaas bij, vandaar dat ik deze altijd heel lekker vind.

Graag wil ik met jullie dit recept delen,

Ik heb deze speculaas cakejes in een cakeblik gemaakt, ik haal er ongeveer 12 stukjes uit.

 

Ingrediënten spijs:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 a 4 eetlepels sukrin of andere zoetstof
  • 1 theelepel amandel extract
  • citroensap
  • water

 

Bereiding spijs:

Doe de amandelmeel en de suiker in een ruime kom, meng het goed door elkaar, doe nu het amandel extract, paar druppeltjes citroensap en een eetlepel water erbij. kneed het geheel nu tot een stevige massa(deze kan iets plakkerig zijn), blijft het iets te droog dan kun je er nog wat citroensap of water erbij doen, maar let op het kan even duren voordat het vocht helemaal opgenomen is dus niet te snel vocht toe voegen, vergeet niet even van de spijs te proeven en indien nodig nog iets zoetstof of andere ingrediënten toe te voegen, naar smaak. Pak nu een flink stuk huishoudfolie en wikkel deze hierin. Plaats deze in de koelkast, de spijs is lang houdbaar!

 

Ingrediënten speculaascake:

  • 180 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosmeel
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels koekkruiden/speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 130 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels zoetstof(ik gebruik sukrin)
  • halve amandelen of amandelschaafsel

 

Bereiding speculaascake:

Meng in een kom de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, zoetstof, kruiden, zout en het bakpoeder goed door. Giet de gesmolten boter er nu bij, meng dit goed door elkaar met een vork, je hebt nu allemaal losse korrels. Proef aan het beslag en heb je het idee dat het nog wat te flauw smaakt voeg dan wat extra zoetstof erbij(houd er rekening mee dat de zoetstof smaak iets afneemt in de oven).

Verwarm nu de oven voor 160 graden(heteluchtoven). Breek de nu de eieren en doe ze het bij het beslag(bewaar een half ei voor dadelijk het besmeren) Laat het beslag nu 5 minuten staan zodat alle vocht goed opgenomen kan worden.

Smeer het cakeblik goed in met roomboter. Pak nu de spijs uit de ijskast en begin met een laagje speculaas beslag in het cakeblik hier bovenop de laag spijs en als laatste weer het speculaas beslag, verdeel er nu de amandelstukjes of amandelschaafjes over het beslag en smeer het overgebleven ei over het beslag.

Nu kan het in de voorverwarmde oven, laat het 10 minuten op 160 graden en dan nog 25 minuten op 145 graden. Als de cake klaar is laat deze goed afkoelen en snijd er stukjes van.

Smullen maar!! Ohhhh de andere dag zijn nog lekkerder!!

ik heb de speculaas cakejes gebaseerd op het recept van koolhydraatarm recepten en mijn eigen toevoegingen aan gedaan.

 

Voeg je toe aan mijn facebook groep voor nog meer recepten en inspiraties

 

Oja laat je me nog weten wat je ervan vond!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden