Snicker Reep-Koolhydraatarm

Snicker Reep-Koolhydraatarm

Een heerlijk suikervrij Snicker recept! Een heerlijk koolhydraatarm snoepje waarvan je zonder schuldgevoel kunt genieten!
Door het in een bakvorm te leggen, gaat het snel en makkelijk!

Toen ik de vraag stelde voor ideeën naar koolhydraatarme recepten, moest ik me deze vraag ook zelf stellen.

Aangezien ik het heerlijk vind om tussendoor iets zoets te hebben en ik snacks zoals snicker heerlijk vind maar dan wel met weinig koolhydraten en die mij geen spijsverteringsproblemen zouden geven.

Ik bedacht hierdoor een karamelrecept met weinig koolhydraten pindakaas voor de binnenkant van een suikervrije snicker reep, deze is namelijk gezoet met erythritol en biologische proteïne poeder. Waardoor er bij mij geen buikpijn is!

 

Hoeveel koolhydraten in een Snicker

 

Het voedingsetiket op een (gekochte) reep bevat een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten. Er zit ongeveer 35 gram koolhydraten met 29 gram suiker in één snicker reep en minder dan 2 gram vezels.

Dat is genoeg om je uit ketose te slaan met enkel één hap! Daarom laat ik jullie zien hoe je snickers gezond kunt maken met een koolhydraatarm alternatief.

Als je deze eenmaal hebt geproefd zul je zeker een glimlach krijgen voor iedereen die deze zoete candybar mist.

 

Snicker reep Ingrediënten:

Voor mij keto/koolhydraatarme repen gebruik ik bakpoeder, eiwit, johannesbroodpitmeel, vanille-extract, kha zoetstof, vanille-whey proteïne poeder, boter, room, amandelen en suikervrije chocolade. 

 

Ik was behoorlijk verrast hoe makkelijk het was om deze koolhydraatarme pindakaramel snack te maken!

Als je een snicker liefhebber bent zoals ik, dan is deze zeker de moeite waard om te maken.

 

Suikervrij Snicker recept

Ik hoop dat jullie net zo genieten als mij! En als je het recept eens probeert, laat mij dan weten wat je ervan vond in het commentaar hier beneden.

Ingrediënten:

Pindakaramellaag:

  • 1 eiwit
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl johannesbroodpitmeel
  • 2a3 el erythritol
  • 3 el vanille proteïnepoeder
  • 2 el roomboter
  • 4 el room
  • 2 el biologische pindakaas(met de laagste kh, ik gebruik die van de lidl)
  • 100 gram gehakte amandelen

Chocoladelaag:

  • 90 gram pure chocolade(vanaf 74% cacao)
  • 2 el biologische pindakaas

 

Bereidingswijze:

Pindakaramellaag:

Klop het eiwit tot er zachte pieken ontstaan. Meng de 2 eetlepels room met het bakpoeder, johannesbroodpitmeel, vanille-extract en 1 el erythritol, meng nu geleidelijk de 3 eetlepels proteïne poeder erdoor. Nu dit klaar is doe het eiwit mengsel per lepel erbij en meng het geheel goed en zet dit opzij.

Smelt de boter in een pannetje en mix deze met 1 eetlepel erythritol en 2 eetlepels room. Laat het even op koken, zodra het kookt laat het zachtjes een paar minuten doorkoken. Giet het nu in de plakkerige eiwitmengsel en voeg vervolgens de pindakaas en de gehakte amandelen erdoor. Pak nu een ovenschotel van ongeveer 17x28 cm, bekleed deze met een stuk bakpapier en smeer het mengsel over de bodem. Plaats het nu voor ongeveer 15 minuten in de diepvries.

Chocoladelaag:

Smelt de chocolade met de pindakaas tot een glad mengsel, giet deze over de pindakaramellaag en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant. Zet deze minstens 1 uur in de koelkast of een half uur in de diepvries. Bewaar in de koelkast om te snoepen.

 

Ondersteuning of meer recepten nodig?

Wordt dan lid van mijn Facebook groep!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.