Gevulde Runderrollades-koolhydraatarm

Gevulde Runderrollades-koolhydraatarm

Met een Duitse familie waren de runderrollades niet weg te denken in onze keuken.
Het was dan ook altijd een feest als mijn moeder dit gerecht op tafel zette.

Vandaag de dag maak nog steeds het origineel Duits recept! En het mooie is ook nog dat helemaal kha/keto is!

Runderrollades gevuld

Dit echt typisch Duits gerecht kan op verschillende manieren gemaakt worden, namelijk gevuld met spek of met gehakt, mijn recept bestaat uit de laatste variant omdat ik het met gehakt veel smakelijker en malser vind smaken. Volgens het traditioneel recept worden de rollades besmeerd met mosterd waardoor de smaak helemaal perfect wordt!

 

Ingrediënten:

  • 4 runderrollades
  • 500 gram gemend gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 knoflook teentjes(geperst)
  • zout, peper, paprikapoeder(1 tl)
  • mosterd 
  • 50 gram braadboter

Voor de saus:

  • 2 wortels(middelgroot)
  • 1 grote ui
  • tomatenpuree (2 eetlepels)
  • mosterd (2 eetlepels)
  • 1liter water
  • 2-3 theelepels johannesbroodpitmeel (naar keuze kha bindingsmiddel)

 

Bereidingswijze voor 4 runderrollades:

  1. Spoel de runderrollades met water goed af en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk nu de rollades met mosterd.
  2. Meng het gehakt goed met zout, peper, knoflook en de paprikapoeder. Verdeel nu het gehakt over de lengte van de ingesmeerde rollades, je kunt er ook voor kiezen om een soort opgerold worstje in het midden te leggen.
  3. Rol de rollades nu op en steek ze vast met een prikker. Zodra de braadboter lekker bruin gesmolten is leg dan de rollades in de braadpan en laat ze lekker van alle kanten bruin bakken.
  4. Zodra de rollades bruin gebakken zijn doe dan de tomatenpuree, mosterd, ui en de knoflook erbij en laat het even een minuutje aanbakken. Blus het geheel nu af met 1/4 liter water.
  5. Zet het vuur nu lager en laat het sudderen totdat het water verdampt is. Blijf dit herhalen totdat het vlees lekker zacht van de vork valt. Dit kan 2-3 uur duren.
  6. Leg nu de rollades op een bord en verwijder de prikkers. Meng nu voor de saus het verdikkingsmiddel in het braadsap en laat het geheel koken. Indien te dun doe er nog wat verdikkingsmiddel erbij(let op: niet te snel want het heeft even tijd nodig voor te binden) is de saus te dik geworden dan geen paniek gewoon met water iets verdunnen.
  7. Breng de saus opnieuw op smaak met peper, zout, paprikapoeder en mosterd eventueel mag je ook nog een lepeltje tomatenpuree aan de saus toevoegen, meestal is er niet meer veel nodig.

 

Voedingswaarde per 100g:

kj (kcal): 62 (15)

Eiwit: 0,4g

Koolhydraten: 2,7g

Vet: 0,2g

Ik hoop dat jullie net zo lekker geniet als ik!

Liefs,

Melanie

 

Wil je meer recepten/inspiraties ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.