Rode kool stamppot met Pastinaak

Rode kool stamppot met Pastinaak

De stamppot tijd is weer aangebroken! Maar voor mensen die een koolhydraatarm lifestyle volgen is het altijd zoeken naar een goede vervanging voor de aardappels.

Pastinaak is daar een lekkere vervanger voor, zelfs de kids hebben ervan genoten!

Pastinaak

Vroeger was pastinaak een geliefde groente, hij is een tijdje in de vergeten hoek geweest, maar de laatste tijd is de populariteit weer flink gestegen en niet voor niks want met zijn zoete smaak is deze bij vele een favoriet! 

 

Wat heb ik hiervoor nodig: voor 4 personen

  • 1kg pastinaak
  • Verse rozemarijn, of anders gedroogde rozemarijn
  • 1 zakje cranberries of verse frambozen
  • 300 gram rode kool
  • 1 kg braadworst
  • 250 gram spekjes
  • zout en peper
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • roomboter, 1 klontje voor de stamppot en eventueel voor het bakken van het vlees.

 

Hoe bereid ik deze:

Schil de pastinaak en snijd er blokjes van, laat ze vervolgens 20 minuten koken laat een stronkje rozemarijn mee koken, bij het afgieten neem 1 mok vocht apart en verwijder het stronkje rozemarijn.

Verwijder het vel van de braadworst en pluk er stukjes van af en bak deze lekker bruin en bestrooi deze ook met rozemarijn. Nu zul je je wel afvragen waarom kan dit niet met gehakt, ik vind het gekruid vlees van de braadworst lekker!

Bak de gesneden rode kool en spekjes samen met een handvol cranberries.

Begin nu de pastinaak te stampen doe hier 1 rauw ei bij, 1 klontje roomboter en een snufje nootmuskaat, doe tijdens het stampen het pastinaak vocht erbij tot het een romige puree wordt.

Meng nu het rodekool mengsel erdoor en de rode kool stamppot is klaar, garneer de stukjes braadworst erbij en je verantwoorde heerlijke maaltijd is klaar!

Smakelijk eten!

Laat je me even weten of je net als mij lekker gesmuld hebt!

 

Wil je nog meer koolhydraatarme recepten of inspiraties krijgen voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.