Perfect Pindakaasbrood-Koolhydraatarm

Perfect Pindakaasbrood-Koolhydraatarm

Als je van pindakaas brood houdt maar je wilt je tijd niet verspillen met ingewikkelde recepten, dan is deze iets voor jou! Met slechts 5 ingrediënten kun je het eenvoudigste en lekkerste glutenvrije koolhydraatarme pindakaas brood maken!

Tips voor het maken van het pindakaas brood

Omdat er maar een paar ingrediënten nodig zijn, is het bereiden van dit brood eenvoudig, maar het is goed om een paar dingen te onthouden.

Weeg alle ingrediënten goed van te voren af, zet het allemaal bij elkaar zodat je het binnen hand bereik hebt om ermee te werken.

 

Wat heb ik nodig voor Perfect Pindakaas brood:

  • 45 gram vanille-whey proteïne 
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram biologische pindakaas( zoveel mogelijk ongezoet)
  • 4 eieren
  • 50 gram zoetstof 

 

Hoe maak ik het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Meng de proteïne poeder met het bakpoeder goed in een kleine kom, zet opzij
  3. Doe de rest van ingrediënten(pindakaas, eieren en zoetstof) in een grote kom
  4. Klop met een elektrische mixer tot het beslag glad, luchtig en bruisend is, dit duurt ongeveer 2 minuten
  5. Voeg nu het gemende proteïne mengsel toe aan het pindakaas mengsel
  6. Mix het opnieuw totdat het mengsel glad en goed gemengd is
  7. Giet het beslag in een siliconen bakvorm van ongeveer 23 x 13 cm 
  8. Bak het brood in 30-40 minuten, of totdat de prikker dat in het midden erin gestoken wordt schoon is
  9. Laat het brood afkoelen, haal het uit de vorm en bewaar het in een stuk aluminiumfolie.
  10. Lekker met een laag roomboter.

 

Voedingsinformatie:

Per plak van 20 plakjes brood:

Koolhydraten: 1 gram

Eiwit: 4,7 gram

Vet: 5,3 gram 

Per plak van 30 plakjes brood:

Koolhydraten: 0,7 gram

Eiwit: 3,1 gram

Vet: 3,6 gram

 

Geniet ervan!

Veel liefs,

Melanie

 

Heb je ondersteuning nodig? of wil je op de hoogte blijven van meer recepten KETO/Koolhydraatarm?

Voeg je dan aan mijn Facebook groep!

 

Heb je toevoegingen of ervaring met dit recept laat je me dan even weten met een berichtje hieronder!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden