Mini Donuts-Koolhydraatarm

Mini Donuts-Koolhydraatarm

Ohhh wat zijn ze lekker geworden!

Ik vond dit recept op het internet en heb er mijn eigen draai aangegeven vandaar dat ik deze met jullie wil delen!

Ik heb voor dit recept de sandwich maker gebruikt maar je kunt het ook héél goed maken in de oven.

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 13 mini donuts:

  • 120 gram amandelmeel
  • 50 gram zoetstof
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 60 ml slagroom vloeibaar
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract

 

Topping:

  • 40 gram zoetstof
  • 1 tl kaneel
  • 20 gram gesmolten roomboter

 

De bereidingswijze:

Verwarm de sandwich maker en besmeer deze met een klontje roomboter, indien je de oven wilt gebruiken verwarm dan de oven voor op 175 graden.

Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Mix in een aparte kom de natte ingrediënten, voeg dan de droge en de natte mengsel met elkaar en meng ze samen goed met elkaar.

Indien je de sandwich maker gebruikt laat de donuts 7 a 8 minuten bakken, voor in de oven laat je ze ongeveer 20-25 minuten bakken tot er een mooi kleurtje ontstaat.

Voor de topping smelt je de roomboter mix de zoetstof met de kaneel. dip de donut in de boter en strooi er pure chocolade of dip het in het zoetstof mengsel.

Eet smakelijk!

 

Wil je nog meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.