Koolhydraatbeperkt Tompoezen

Koolhydraatbeperkt Tompoezen

Heerlijke Tompoezen waardoor je nog veel koolhydraten bespaart!

Lekker voor de feestdagen maar ook een heerlijk tussendoortje.

Ik heb er zelf voor gekozen om atkins crackers te gebruiken als bodempje voor de tompoezen, waardoor deze koolhydraatbeperkt zijn maar nog altijd beter dan de verkochte tompoezen die bomvol met suikers zitten.

 

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 6 crackers(atkins)
  • 250 ml slagroom
  • 3 eigelen
  • 2 eetlepels johannesbroodpitmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zoetstof
  • 1 gelatine blaadje
  • 60 gram erythritol poedersuiker
  • kleurstof rood/roze
  • roomboter 50 gram

 

Hoe maak ik de banketbakkersroom:

Verwarm de slagroom op een pannetje, leg het gelatine blaadje in koud water.

Meng in een kom de 3 eierdooiers met de vanille extract, zoetstof en 1 eetlepel johannesbroodpitmeel totdat alles goed gemengd is. Doe nu een deel van de slagroom erbij en mix het geheel goed en daarna weer alles terug in de pan met de overgebleven slagroom. Blijf goed kloppen en doorverwarmen tot het een dikke vla wordt ( wordt het niet dikker doe er dan 1 eetlepel extra johannesbroodpitmeel erbij) Het wordt nog stijver in de koelkast. Haal nu de pan van het vuur en roer de roomboter en de gelatine erdoor(knijp de gelatine eerst goed uit). Plaats de banketbakkersroom nu voor 2 uur in de koelkast.

Snijd de crackers in twee helften en besmeer 1 helft met de banketbakkersroom en druk zachtjes de tweede cracker erop ga zo door totdat je alle zes tompoezen heb ik gemaakt.

Doe nu de poedersuiker in een bakje met 4a5 druppeltjes kleurstof en een klein beetje water, meng het geheel en besmeer de bovenste laag van de tompoezen en klaar is kees!

 

Geniet ervan!

Laten jullie me weten wat je ervan vond!

 

Wil je nog meer recepten of inspiraties volgen voeg je dan aan mijn Facebook groep!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.