Koolhydraatarme kruidcake

Koolhydraatarme kruidcake

Nu de bladeren weer beginnen te vallen en het buiten weer kouder wordt, krijg ik weer zin in heerlijke baksels met smaken zoals speculaas of kaneel.

Deze kruidcake is dan ook perfect voor mij, heerlijk met een flinke kop koffie of thee als tussendoortje!

Ingrediënten

185 gram amandelmeel

5 eieren

70 gram roomboter

2-3 eetlepels roomkaas (ik gebruik hiervoor altijd het merk philadelphia naturel voor)

2 tl bakpoeder

Snuf zout

Suikervrije karamelsiroop en of zoetstof

handje walnoten (optioneel)

speculaaskruiden 3 a 4 eetlepels

 

Cakevorm, bekleed je cakevorm met nat bakpapier of smeer de vorm goed in met roomboter.

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter en roomkaas in een pannetje. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, kruiden en een snufje zout. Voeg hier de gesmolten boter en roomkaas aan toe. Roer dit goed door en voeg vervolgens 3 eetlepels suikervrije karamelsiroop en/of zoetstof toe. Proef wat je vindt van de smaak en voeg eventueel extra wat zoetstof of karamelsiroop toe en/of kruiden. Maak eht beslag wat zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest zoetstof altijd wat zoetkracht.

Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad beslag, optioneel kun je nu wat stukjes walnoten door het beslag roeren(bewaar wel nog een paar voor de garnering). Giet het beslag in de cakevorm, leg er voor de garnering nog een paar walnoten op en bak de koek gaar in ongeveer 35 minuten. Prik na 35 minuten met een sateprikker in de cake, blijft er niks meer aanplakken dan is deze prima anders nog iets langer laten garen.

Warm is deze heerlijk met roomboter of slagroom maar koud vindt ik hem zelf ook lekker!

Ik heb dit recept gebaseerd op flowcarbfood

Geniet ervan xxx

 

voeg je toe aan mijn facebook groep voor nog meer recepten

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.