Koolhydraatarme Cake-zonder Amandelmeel

Koolhydraatarme Cake-zonder Amandelmeel

Yes het is me gelukt!!

Vele mensen hebben problemen met de baksels die amandelmeel bevatten, vandaar deze super lekkere variant met geen amandelmeel.

Deze is absoluut niet droog, integendeel deze heeft het meest de smaak en structuur die van je een cake verwacht!

Amandelmeel

Dit meel is voor een koolhydraatarm lifestyle niet meer weg te denken, vele gerechten/baksels worden hierdoor vervangen voor bloem/bakmeel. Naast amandelmeel wordt er ook hazelnootmeel, kokosmeel of andere soorten melen in een koolhydraatarm dieet toegepast, de gouden regel is eigenlijk zolang het maar laag in koolhydraten blijft, tot 5 gram koolhydraten op de 100 gram is een houvast regel.

 

De ingrediënten:

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 tl vanille extract
  • 80 gram erythritol (zoetstof)
  • 60 gram whey proteïne poeder vanille
  • 1 pakje slagroom 200ml
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl johannesbroodpitmeel
  • 55 gram kokosmeel
  • snufje zout

Verder heb je nodig: een cakeblik, mixer, een kom en eventueel een keukenweegschaal.

 

Hoe maak ik deze:

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht, gewone oven 175 graden.

Zorg allereerst dat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur zijn, anders even 30 sec. in de magnetron. Meng nu alle droge ingrediënten(kokosmeel, proteïne poeder, bakpoeder en johannesbroodpitmeel) goed door elkaar.

Mix de roomboter en roomkaas goed door elkaar, voeg daarna de eieren, slagroom en vanille extract erdoor. Doe nu alle droge ingrediënten bij het boter, roomkaas en slagroom mengsel en mix alles goed.

Het wordt een stevige massa, dat bijna niet meer vloeit. Proef het beslag of je het zoet genoeg vindt( het kan namelijk iets afnemen tijdens het bakken) vindt je het niet zoet genoeg doe dan nog iets extra zoetstof erbij.

Doe het beslag in een ingevette cakevorm en plaats deze ongeveer 60 minuten in de oven, of totdat een sate prikker er droog uitkomt.

Geniet er lekker van!

 

Wil je nog meer recepten of inspiraties? volg me dan op onze facebook groep

 

Reacties

  1. Wilma Wilma

    wat fijn dat johannesbroodpitmeel vervangen kan worden door psyliumvezels. Is de verhouding dan 1:1??

  2. Miranda Miranda

    Ff een vraagje, moet er johannespitmeel doorheen of kun je het vervangen door psylium vezels

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.