Koolhydraatarme Bossche Bol-Echt Heerlijk

Koolhydraatarme Bossche Bol-Echt Heerlijk

Wie denkt dat het er niks lekkers mag tijdens heeft helemaal mis!

Deze heerlijke en verantwoorde koolhydraatarme Bossche Bol is daar een goed voorbeeld van!

De inspiratie heb ik van it's a Nory Story maar ik heb er mijn eigen draai aangegeven, zelfs het bezoek zat te smullen! Ik zal jullie niet langer in spanning houden, hier komt het recept;

Wat heb je nodig voor 6 Bossche bollen:

Ingrediënten:

  • 6 eiwitten
  • 2 eetlepels zoetstof (vloeibare erythritol of sukrin)
  • Snufje kaneel
  • 85% pure chocolade 100 gram( wij hebben 50% pure chocolade en 50% pure witte chocolade gebruikt) krijg je iets romiger smaak maar is niet nodig.
  • Slagroom 250 ml
  • 3 theelepels bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten op totdat je een stijve massa krijgt. Voeg nu de zoetstof, bakpoeder en kaneel toe en klop nog even door tot alles goed gemengd is.

Leg nu een stuk bakpapier op de bakplaat. Stop het eiwitschuim in een spuitzak en spuit zes hoopjes. Mocht je geen spuitzak hebben dan kun je ook bollen maken van een eetlepel. Zorg wel ervoor dat je genoeg ruimte tussen de bollen laat want ze zwellen iets tijdens het bakken op. Zet de bollen nu in de oven en laat ze 30 minuten bakken op 180 graden.

Wanneer de bollen klaar zijn kan je beginnen met het smelten van de chocolade. Dit is het makkelijkst als je een pan met water opwarmt op het vuur en daar een pannetje of schaaltje opzet zodat deze warm is en de chocolade lekker kan smelten. Zodra de bollen zijn afgekoeld kun je met een lepel de gesmolten chocolade over de top van de bol gieten. Laat de bollen goed afkoelen tot de chocolade hard is.

Klop nu ondertussen de slagroom. Maak nu met een mesje een gaatje aan de onderkant van de bol(is deze niet hol? maak dan met het mesje een holletje). Vul nu de bol op met slagroom. Plaats ze lekker in de koelkast zodat ze nog verder kunnen afkoelen.

Ik heb deze op de dag zelf gemaakt en ervan gesmuld! Maar de dag erna zijn ze ook nog lekker mits ze natuurlijk in de koelkast bewaard zijn.

 

Voeg u toe aan mij facebook groep voor nog meer inspiratie en lekkere recepten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.