Koolhydraatarm Mueslirepen-Suikervrij

Koolhydraatarm Mueslirepen-Suikervrij

Dit gezonde muesli repen recept wil je hebben voor je ontbijt of als tussendoortje!

Net zoals de gewone repen, zonder baktijd, geen suiker, geen gluten en klaar in 30 minuten!
De beste granola repen met weinig koolhydraten voor een keto ontbijt onderweg.

 

Gezond recept van Muesli repen

Ik hou ontzettend veel van een zoet koolhydraatarm ontbijt. Gelukkig kun je perfect van zoet genieten bij een koolhydraatarm dieet. Het draait namelijk allemaal om de juiste ingrediënten.

 

In het algemeen bevatten kha ontbijtrecepten ingrediënten zoals noten, zaden en suikervrije natuurlijke zoetstoffen. Dat zijn allemaal gezonde ingrediënten met hoge voedingsstoffen.

 

Wat je ook aan keto/koolhydraatarm dieet volgt of niet, deze repen geeft je lichaam gezond onverzadigd vet, plantaardige eiwitten en vezels. Omdat deze repen geen eieren of zuivelproducten bevatten zijn ze ook perfecte vegan muesli repen!

 

Hoe deze muesli repen maken

 

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste recept wat je gaat maken, althans dat vond ik! Geen moeilijk bak recept met heel veel vaardigheden, alleen zoals altijd een goede voorbereiding.

Eerst zet je al de ingrediënten klaar, bereid vervolgens een grote kom met de droge ingrediënten voor en kom voor de vloeibare ingrediënten.

Tenslotte combineer altijd vloeibare ingrediënten met de droge ingrediënten. In dit geval heb je namelijk 10 minuten en 10 ingrediënten nodig voor gezonde muesli repen te bereiden.

  • Gesneden Amandelen
  • lijnzaadmeel
  • Chia Zaden
  • Pompoenpitten of Zonnebloempitten
  • Ongezoete geraspte kokos
  • Kaneel
  • Suikervrije kristal zoetstof(erythritol)
  • Pindakaas of amandelboter
  • Kokosolie
  • Optioneel pure chocolade(vanaf 74%)

 

Geen oven nodig

 

Nee deze repen hoeven niet gebakken te worden maar in de diepvries! 20 minuten in de diepvries en dan in de gewenste maat repen snijden, daarna kun je ze minimaal 1 week bewaren in de koelkast.

 

Zelfgemaakte repen

 

Hoe fijn is het om ontbijt repen zelf te maken zodat je precies weet wat je gebruikt! En geloof me je zult iedereen imponeren met je repen want ze zien er heerlijk uit.

Het is een recept zonder bakken, dus deze koolhydraatarme muesli repen hebben de neiging om zacht te worden als ze te lang uit de koelkast blijven-vooral tijdens een warme zomer.

Ik raad je daarom ook aan om de repen altijd in plastic folie te wikkelen.

 

Ingrediënten:

Natte ingrediënten:

  • 65 gram pindakaas
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 35 gram kokosolie

Droge ingrediënten:

  • 42 gram erythritol (zoetstof)
  • 65 gram amandelen + 1 extra lepel voor te versieren(amandel schaafsel)
  • 42 gram lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 42 gram zonnebloempitten of pompoenpitten
  • 35 gram ongezoete kokosrasp
  • 1/2 theelepel kaneel

Chocolade versiering (optioneel)

  • 40 gram pure chocolade
  • 2 theelepels kokosolie

 

Bereidingswijze:

Bekleed een ovenschaal/bakvorm van 23x13 centimeter met bakpapier

Doe in een middelgrote kom alle natte ingrediënten: pindakaas, kokosolie en vanille. Indien de massa te stevig is laat deze even een beetje smelten.

Roer de zoetstof erdoor en laat deze ook goed oplossen plaats het eventueel in de magnetron voor 30 seconden, erythritol lost niet helemaal op, maar het geeft wel een lekkere crunch in je reep.

Voeg in een grote mengkom de droge ingrediënten toe en meng ze goed.

Giet nu het pindakaas mengsel over de droge ingrediënten, roer met een spatel om het goed te mengen.

Breng de gehele mengsel nu aan op de beklede schaal, druk gelijkmatig met je handen het mengsel aan om geen lucht achter te laten. Maak het oppervlak vlak met een spatel en besprenkel deze met de overgebleven geschaafde amandelen.

Vries 20 minuten in tot het mengsel hard is. Haal het uit de vriezer en verwijder het bakpapier. Indien je de repen nog besprenkelen wilt met chocolade, smelt dan de chocolade samen met de kokosolie en giet de chocolade erover. Plaats het opnieuw in de vriezer voor 3 minuten.

Snij het nu in repen. Plaats ze in de koelkast waar ze minimaal tot 1 week bewaard kunnen worden.

 

Geniet ervan

 

Wil je ondersteuning of meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn facebook Groep

 

Laten jullie me weten wat je ervan vond?

Liefs, 
Melanie

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.