Koolhydraatarm Mokka Boomstammetje

Koolhydraatarm Mokka Boomstammetje

Met de feestdagen voor de deur is het weer een drukte in de keuken om probeersel te maken voor de gezellige feestdagen.
Uiteraard wil ik hier ook van genieten maar wel op een verantwoorde manier met koolhydraten.

Veel mensen zeggen met zo'n dagen neem ik echt niet zo nauw, dat kan maar waarom zou je dat doen als er zoveel lekkere verantwoorde baksels zijn, dit mokka boomstammetje is er zeker een voorbeeld van!

Het enige je moet er even de moeite voor nemen alhoewel vond ik dit wel meevallen.

 

Wat heb je nodig voor de boomstam:

  • 160 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 100 gram monchou 
  • 60 gram roomboter
  • zoetstof naar smaak(ik vind zoet lekker dus ik doe 3 eetlepels)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • snuf zout
  • optioneel cacao nibs

Voor de mokka vulling:

  • 100 gram roomboter
  • 75 gram zoetstof suiker
  • 1,5 theelepel oploskoffie
  • 1,5 eetlepel water

 

Hoe maak ik deze:

Je begint met de oven voor te verwarmen op 175 graden. Laat de monchou en boter zacht worden, zet ze eventueel even in de magnetron. Meng nu het amandelmeel, bakpoeder en de snuf zout met elkaar.

Mix nu de zachte boter en monchou met de zoetstof en het vanille extract tot een egaal mengsel, voeg nu één voor één de eieren toe, doe er op het laatste de gemende amandelmeel erbij, mix alles goed door elkaar totdat er een romig beslag ontstaat. Vul nu het cakeblik(24 cm) en laat dit 40 minuten bakken in de oven.

Hoe maak ik de vulling:

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en meng deze met de zoetstof( ik gebruik hiervoor een vork) los de koffie op in 1,5 eetlepel heet water en meng deze met de roomboter creme. Blijf tussendoor goed mengen totdat je het gebruikt.

Zodra de cake nu klaar is laat je deze afkoelen en snijd deze doormidden, zodra de cake goed afgekoeld is vul je de ene helft met een dikke laag mokka creme plaats de andere helft nu erop en besmeer de gehele cake met de mokka creme, trek nu met een vork strepen over de gehele boomstam. Plaats nu de boomstam in de koelkast voor minimaal 2 uur. Versier de boomstam eventueel met stukjes pure chocolade(nibs) of rasp er pure chocolade overheen.

Geniet ervan!

 

Wil je me volgen of nog meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.