Koolhydraatarm Mexicaanse gevulde puntpaprika

Koolhydraatarm Mexicaanse gevulde puntpaprika

Wie denkt dat men met een koolhydraatarm dieet niet lekker kan eten, heeft het zeker mis...

Ook de buitenlandse keuken kan perfect toegepast worden, zoals deze overheerlijke Mexicaanse puntpaprika ovenschotel, om je vingers bij af te lekken!

Porties: 4 gevulde puntpaprika's 

 

Ingrediënten:

  • 2 rode of groene puntpaprika's
  • 70 gr milde salsa
  • 350 rundergehakt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1 kleine ui
  • 100 ml tomatensaus(passata)
  • geraspte kaas
  • optioneel peterselie om te versieren

 

Bereidingswijze:

Maak de paprika's schoon en verwijder de pitjes uit de paprika's.

Bak het gehakt, snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg dit samen met de kruiden aan de het gehakt toe. Voeg nu ook tomatensaus toe en laat het geheel zonder deksel sudderen, ongeveer 10 minuten. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Pak een grote ovenschotel en verspreid over de bodem de milde salsa. Plaats de paprika's ( snijd deze doormidden zodat je 2 helften hebt) in de ovenschotel en beleg de paprika's met het gehaktmengsel. Strooi tenslotte de geraspte kaas erover heen.

Bak de gevulde puntpaprika's 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, maak het gerecht eventueel met peterselie af.

Eet smakelijk!

 

Voeg je toe aan mijn facebook groep voor nog meer recepten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.