koolhydraatarm Kaneel brood

koolhydraatarm Kaneel brood

Nu met de donkere dagen vind ik altijd iets zoets en met een smaak van kaneel heerlijk!

Lekker met een kopje thee of koffie.

Koolhydraatarm Kaneel brood

Houd je van een lekker zoet brood? dan is dit brood zeker een uitkomst! Met een vleugje kaneel smaak! zelf heb ik er nog een theelepeltje speculaaskruiden aan toegevoegd.

Het is makkelijk en met weinig ingrediënten te maken en je hebt helemaal geen zuivelproducten nodig in dit recept!

Benieuwd geworden? lees dan snel verder voor het recept

 

Ingrediënten:

  • 65 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels kokosmeel
  • 5 eetlepels erythritol(zoetstof)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 medium eieren

 

Voor de topping:

  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels erythritol

 

Bereidingswijze:

  1. Neem een mix kom en doe het amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, bakpoeder, kaneelpoeder en de speculaaskruiden erin meng het geheel goed.
  2. Verwarm de oven op 180 graden
  3. Doe nu de gesmolten boter, eieren en het vanille extract erbij.
  4. Mix het geheel tot een luchtig beslag.
  5. Doe nu het geheel in een cake vorm(vet deze goed in of gebruik een stuk bakpapier)
  6. Meng voor de topping de kaneel met de zoetstof en besprenkel het over de bovenkant van het brood.
  7. Plaats nu de vorm in de verwarmde oven en bak geheel ongeveer 27-30 minuten of als de tandenstoker schoon eruit komt.

 

Deze hele cake bevat 17 gram netto koolhydraten voor 1 stuk is het 1.4 netto koolhydraten, ik heb er 12 stukjes uit kunnen halen.

Tip: Je kunt er ook nog stukje noten erbovenop doen.

 

Geniet ervan!

Liefs, Melanie

 

Heb je nog ondersteuning nodig? of wil je meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn facebook groep

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.