Koolhydraatarm Hamburger Broodje

Koolhydraatarm Hamburger Broodje

Ik vind het altijd lastig om een lekker brood recept te vinden in mijn koolhydraatarm levensstijl!

Vandaar dat ik altijd blijf experimenteren totdat ik een lekker recept heb gevonden, dit recept is een blijvertje vandaar dat ik deze met jullie deel!

Smaken deze Keto Broodjes overheersend naar eieren?

Vaak komen in koolhydraatarm/keto brood recepten een overheersend ei smaak naar voren, wat niet iedereen prettig vind(ik trouwens ook niet).

Als je niet van een overdreven recept met ei smaak houd dan is dit recept perfect, ik heb ontdekt om de eiwitten meer te gebruiken dan het hele ei. 

 

Tips voor het perfecte koolhydraatarm brood recept

Als je om wat voor reden ook het recept niet goed kunt uitwerken heb ik hier wat tips voor je dat je wellicht meer gaat helpen.

  • Gebruik voor het beste resultaat een weegschaal bij het meten van alle droge ingrediënten 
  • Gebruik geen hele psylliumkaf- maar fijne gemalen psyllium- indien je dit niet hebt, gebruik dan een vijzel of een koffiemolen tot het heel fijn is.
  • Als de broodjes niet goed rijzen- gebruik dan alleen de eiwitten en laat de eierdooiers weg(ik zelf heb dit probleem niet ervaren) Maar het kan ook aan het soort psyllium liggen, zie tip hierboven.
  • Gebruik opgeklopte eiwitten om deze luchtiger te maken. Klop eerst de eiwitten tot deze zachte pieken vormen. Meng in een andere kom de eierdooiers.
  • Als het eind resultaat te vochtig is, verminder dan niet het water dat in dit recept gebruikt wordt, anders gaat het psyllium klonteren. De beste manier is om de broodjes op een lagere temperatuur te laten drogen, bijvoorbeeld aan het einde van de baktijd de broodjes laten drogen op 100 graden ongeveer 10-15 minuten.
  • Laat het deeg niet te lang buiten de oven staan, plaats het in de oven zodra de broodjes zijn gevormd.
  • Bij het nutten van recepten met psyllium moet u rekening houden dat je gedurende dag voldoende water drinkt om obstipatie te voorkomen!

 

Ingrediënten(maakt 10 broodjes)

Droge ingrediënten:

  1. 150 gram amandelmeel
  2. 40 gram psyllium poeder
  3. 60 gram kokosmeel
  4. 75 gram lijnzaad meel(indien je deze niet hebt kun je ook gebroken lijnzaad gebruiken)
  5. 2 tl knoflookpoeder
  6. 2 tl uienpoeder
  7. 2 tl johannesbroodpitmeel of een ander kha bindingsmiddel
  8. 1 tl zout
  9. 1-2 el erythritol
  10. 5 el sesamzaad(voor de afwerking)

Natte ingrediënten:

  1. 6 grote eiwitten
  2. 2 grote eierdooiers
  3. 480 ml kokend water 

Instructies

  1. Verwarm de oven op 175 graden, gebruik een weegschaal om alle droge ingrediënten af te wegen en plaats ze in een kom(behalve de sesamzaadjes) amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, psyllium poeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, erythritol en de johannesbroodpitmeel.
  2. Meng alle droge ingrediënten.
  3. Klop nu de eiwitten tot een zachte piek.
  4. Meng nu het water en de twee eierdooiers met de droge ingrediënten, meng deze goed met een elektrische mixer.
  5. Voeg nu met een spatel het eiwitmengsel er door heen en meng het geheel weer.
  6. Vorm nu 10 hoopjes op een bakplaat(bekleed met bakpapier)
  7. Bedek elk broodje met sesamzaadjes(of je andere gewenste zaadjes) druk deze goed aan zodat ze er niet vanaf vallen.
  8. Plaats in de oven voor 40-45 minuten, zet de temperatuur hierna op 100 graden en laat ze nog even 10-15 minuten door bakken, hierdoor worden ze droger en krokanter.
  9. Haal ze uit de oven en ze even afkoelen en plaats ze dan op rooster om af te koelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze op kamertemperatuur indien je van plan bent om ze komende dagen te benutten of bewaar ze in de vriezer voor later.

 

Heel lekker met boter, roomkaas, hamburgervlees of een andere topping die je lekker vindt. Genieten!

 

Voedingswaarde per broodje:

Netto koolhydraten: 4,2 gram

Eiwit: 10,1 gram

Vet: 15,2 gram

Calorieën: 208 kcal

 

Ik hoop dat je er net zo geniet als ik!

Veel liefs,

Melanie

 

Laat je me weten wat je ervan vond?

 

Wil je mijn recepten volgen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden