Koolhydraatarm Daging Smoor

Koolhydraatarm Daging Smoor

Eerlijk is eerlijk dit recept heb ik niet zelf uitgevonden maar wel zelf aangepast voor koolhydraatarm!
Bron is recepten uit Limburg!

Houd je van de Indonesische keuken dan is dit recept zeker een aanrader!

Koolhydraatarm Daging Smoor

Vertaald noemt het Indisch rundvlees/stoofvlees. Het is een heerlijk gerecht waarbij het rundvlees langzaam wordt gesmoord in een zoete ketjapsaus, omdat ketjapsauzen standaard veel suikers bevatten gebruik je voor het aangepaste kha recept kikoman sojasaus. Deze is vrijwel in iedere supermarkt verkrijgbaar!

Heerlijk met bloemkoolrijst en toemis boontjes.

 

Ingrediënten:

  • 1kg rundvlees(ik heb runder stoofvlees gebruikt)
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 3 uien
  • 100ml Kikoman
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2el bruine erythritol
  • 700ml water
  • Kha bindingsmiddel(johannesbroodpitmeel)
  • snufje nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit wat olie of boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan.
  3. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en de erythritol toe. Roer het geheel goed door tijdens het bakken.
  4. Blus af met de kikoman en voeg het water en het bouillonblokje toe.
  5. Roer door en leg de deksel op de pan en laat het nu op een zacht vuurtje sudderen. Hoe langer het suddert des te lekkerder de smoor gaat worden.
  6. Roer af en toe eens om en zorg ervoor dat het vlees niet droog komt te staan. 
  7. Door dat er erythritol is toe gevoegd wordt het zoeter(naar smaak mag je meer erythritol erbij doen)
  8. Voordat je het vlees serveert bind je de saus nog even zodat hij dikker wordt.

 

Ingrediënten en werkwijze Toemis boontjes:

1 zak boontjes schoonmaken(ongeveer 500 gram) en koken zoals je dit altijd doet. Wanneer ze gaar zijn laat je ze uitlekken in een vergiet. Doe een klontje boter in de pan en fruit de gesnipperde sjalot en 1 teentje knoflook uitgeperst aan. Voeg de boontjes toe en kruid met peper, zout en gember.

 

Serveer alles samen met bloemkoolrijst of andere soort groenten rijst!

 

Geniet ervan,

Melanie

 

Wil je nog meer inspiratie of recepten? Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.