KokosRoom Taart-Koolhydraatarm

KokosRoom Taart-Koolhydraatarm

Deze romige, No Bake, keto, koolhydraatarm, notenvrije kokosroom taart zit vol met karamel en kokossmaken!

Klinkt misschien raar maar mij doet deze veel aan slagroom rijstevlaai denken echt Super Lekker!!

NO Bake kokos roomtaart

Recepten die niet gebakken hoeven te worden zijn perfect voor een feestje of natuurlijk als traktatie, ze zijn snel en makkelijk te maken!

Deze heerlijke notenvrije taart, koolhydraatarme chocolade bodem is gemakkelijk te maken in een keukenmachine of een mixer. Het moeilijkste is het wachten tot deze hard geworden is in de ijskast!

kha kokosroom taart

Het is zo hemels en heerlijk dat je het moeilijk zult hebben om je tegen een klein stukje te verzetten!

Maar als je een fantastisch gebakje nodig hebt voor visite, dan zal dit door iedereen geliefd zijn, zelfs de sceptische niet-koolhydraatvrije/suikervrije vrienden.

 

Suikervrij Koolhydraatarm Kokos roomtaart

Wilt u nog meer recepten als deze ontvangen? Vergeet dan niet om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Of voeg u toe aan mijn facebook groep, voor inspiraties en ondersteuning!

 

Ingrediënten Recept kha kokos roomtaart:

Bodem:

  • 64 gram zonnebloem pitten, mag ook met amandelen 
  • 64 gram ongezoete cacaopoeder 
  • 64 gram kokosmeel
  • 64 gram erythritol of meer na smaak
  • 1/2 tl zout
  • 8 eetlepels roomboter op kamertemperatuur

Vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram mascarpone, monchou of andere naturel roomkaas
  • naar smaak erythritol

Topping:

  • 64 gram kokosrasp
  • 60 ml suikervrije kha karamelsaus
  • 60 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels roomboter

 

Bereidingswijze:

Voor de krokante bodem, doe alle ingrediënten in een kom mix deze en meng op het laatste met de hand tot een stevige bol, duw deze aan in een 23 centimeter springvorm, zet deze aan de kant.

Doe de slagroom samen met de erythritol en een lepeltje vanille extract in een meng kom, proef en indien nodig doe je meer erythritol erin, klop de slagroom tot een romige massa.

Mix nu in een andere schone kom de roomkaas tot een zachte massa, meng nu in gedeeltes de geklopte slagroom door de roomkaas (op de laagste stand van de mixer) en plaats het gehele mengsel nu op de krokante bodem.

Maak nu de topping door de kokosrasp te mengen met de karamelsiroop, smeer het mengsel over over het roombeslag, tot slot smelt de chocolade samen met de boter en maak lijnen als decoratie over de taart.

Zet deze minimaal 2 tot 3 uren in de ijskast, misschien nog beter 1 nacht!

 

Geniet ervan, al ben ik hier niet bang voor!

Laat jullie me met een berichtje hier beneden weten wat je ervan vond?

 

Wil je niks missen? scrol dan een paar regels naar boven en voeg je toe aan mijn facebook groep!

 

Groetjes,

Melanie

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.