Kokosmeel pannenkoekjes-Keto,Koolhydraatarm

Kokosmeel pannenkoekjes-Keto,Koolhydraatarm

In de ochtend ben ik altijd al een zoete kauw geweest, vandaar dat deze pancakes voor mij het ideale ontbijt is.

Lekker met lowcarb maple siroop!

Ik besloot het recept te maken met zo'n weinig mogelijk koolhydraten, maar ook om eens te proberen zonder amandelmeel omdat vele mensen allergisch voor noten zijn en de smaak van het amandelmeel een beetje saai vinden worden. Ik moet toegeven dit recept oorspronkelijk uit Amerika is héél lekker, ik heb ze geprobeerd zo te eten en met suikervrije siroop beide voor herhaling vatbaa

 

Smaken ze goed?

 

Vele mensen houd kokosmeel tegen omdat ze bang zijn voor een overheersende kokokssmaak. Als je inderdaad héél gevoelig bent voor smaken dan dit ook het geval zijn maar ik vond de kokossmaak helemaal niet terug in deze pannenkoeken.

Het recept bevat namelijk ook vanille-extract en kha zoetstof waardoor de kokossmaak markeert wordt. Een beetje kaneel toevoegen kan dit ook.

Kokosmeel is meer absorberend dan andere soorten meel, dus heb je het idee dat het beslag te dik geworden is kun je er altijd nog een extra ei toevoegen maar ben je bang voor een overheersende ei smaak kun je ook wat extra room toevoegen.

Door de pancakes te bestrooien met koolhydraatarme siroop of suiker smaken ze net zo lekker als gewone!

Je kunt de pannenkoekjes het beste maken in een grote koekenpan of op een elektrische bakplaat, gebruik 3-4 eetlepels beslag voor 1 pannenkoek, laat ze ongeveer 3-5 cm dik en de omvang niet dikker dan 8 cm.

De pannenkoeken kunnen gedraaid worden als de randen droog lijken en de bovenkant borrelt, gebruik een spatel om ze te draaien, pas op dat de randen niet te bruin worden.

 

Hoe KHA-pannenkoeken luchtig maken

 

Als je kokosmeel gebruikt zul je altijd wat extra vloeistof erbij moeten doen, dit komt doordat het als een verdikkingsmiddel werkt en het veel vloeistof opneemt.

Sommigen geven de voorkeur aan een dunner beslag maar dan heeft het de neiging om een platte pannenkoek te worden, met dit recept geef ik de voorkeur voor een dikker beslag.

Gebruik dus volle vloeibare slagroom of zure room als je een iets luchtigere beslag wilt, extra bakpoeder of bruisend water kunnen het beslag ook luchtiger maken.

 

Tips voor de beste pannenkoeken:

 

  1. Als je een grotere portie wilt maken voor de dagen dat je minder tijd hebt verdubbel dan het recept, dit recept is voor ongeveer 6 pancakes.
  2. Vries ze in en op de dagen dat je ze nodig hebt, stop dan gewoon het gewenste aantal in de magnetron om deze op te warmen, je hoeft ze niet eerst te ontdooien.
  3. Wil je een mooie ronde pannenkoek maak dan gebruik van een siliconen ring, hiermee krijg je een mooie ronde pannenkoek.
  4. Houd de pannenkoek klein, dit maakt het makkelijker draaien.
  5. Houd de pannenkoek goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

 

Wat heb ik hier voor nodig:  Dit recept is voor 6 pannenkoeken

  • 25 gram kokosmeel
  • 35 gram gesmolten roomboter
  • 35 gram ongeklopte slagroom
  • 50 gram zoetstof
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

 

hoe bereid ik deze:

Klop de boter, room, zoetstof, zout, eieren en de vanille-extract samen tot een egaal mengsel.

Meng het kokosmeel en bakpoeder met elkaar in een andere kom.

Doe nu de droge ingrediënten bij het natte mengsel en meng het geheel goed door elkaar. Laat het beslag nu 15-30 minuten staan om het verder te laten indikken.

Vet de koekenpan licht in met olie en verwarm deze op middelhoog vuur. Schep nu met een eetlepel 3 hoopjes op elkaar tot ongeveer een dikte van 5- 8 cm dik. Duw het beslag iets plat met de achterkant van de lepel, om een iets plattere vorm te krijgen.

Lekker met kha suiker of koolhydraatarme siroop erover!

 

Geniet ervan!

Laten jullie me weten wat je ervan vond!

 

Voeg je toe aan mijn Facebook pagina voor meer recepten of inspiraties!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.