Kippenragout-Koolhydraatarm/keto

  • Geplaatst op
  • 0
Kippenragout-Koolhydraatarm/keto

Vaak is het even zoeken om de juiste recepten te vinden voor koolhydraatarm/keto levensstijl, vooral als je al een recept van vroeger in je gedachte hebt.

Dit probleem hadden wij met kippenragout en de oplossing was ook nog vrij simpel en de uiteindelijke smaak fantastisch!

Kippenragout is één van de lievelingsgerechten van mijn man.
Vandaar dat hij aan de slag ging om deze lekker maar wel koolhydraatarm te maken!
 
Vandaag krijgen wij vrienden op bezoek om lekker te tafelen, dus een mooie gelegenheid om gisteren al aan de slag te gaan om een heerlijke kippenragout te toveren.
 
En wat deze lekker geworden!!! Dankjewel manlief!
 

Wat heb je hiervoor nodig:

Wij hebben gekozen voor een portie van ongeveer 6 personen, ook makkelijk in te vriezen of het recept gewoon te delen.
  • 1 kilogram kipfilet
  • 1 liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 prei
  • 1 selderijstengel
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • tijm en laurier
  • 250 gram gehakt(of 1 klant en klaar pak soepballetjes)
  • Champignons
  • Peterselie
  • peper en zout
Voor de Saus:
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram johannesbroodpitmeel
  • 250 ml cappuccino (opschuim) melk
  • 750 ml kookvocht van de bouillon
  • 1 citroen
  • 3 eierdooiers
  • 250 ml (slag)room
 

Hoe maakt ik dit:

  1. Doe de prei, selderij, wortel, ui, tijm en laurier in het water met de kippenbouillon en laat het geheel opkoken. Voeg nu de kipfilet toe en laat het vervolgens ongeveer 90 tot 120 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  2. Indien u de soepballetjes vers maakt rol dan nu van het gehakt kleine balletjes. Kook ze nu ongeveer 10 minuten in het kookvocht van de kip, gebruikt u klant en klare soepballetjes dan kunt u deze stap overslaan.
  3. Als de kip gaar is, haal je ze uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk er kleine reepjes/stukjes van.
  4. Zeef nu het kookvocht van de groenten en vang het kookvocht op.
  5. Maak nu in de pan een papje van de boter en de johannesbroodpitmeel, niet schrikken het gaat klonteren.
  6. Zet je pan nu van het vuur en voeg geleidelijk de opschuim melk en het gezeefde kookvocht erbij, blijf goed roeren en je zult merken dat de klonters verdwijnen.
  7. Pers er naar smaak nu wat citroensap bij. Nu mag de pan weer op het vuur en voeg je de geplukte kip, rauwe champignons en de gehakt balletjes toe, meng het zachtjes door elkaar.
  8. Voeg nu op het laatste de 3 eierdooiers(alleen het eigeel) en de room erbij. Dit zorgt voor een extra binding.
  9. Breng alles nogmaals tot een kookpunt maar laat het zeker niet meer te lang koken want anders kan namelijk het ei schiften.
 
Tip: Laat de kippenragout goed afkoelen, zet deze dan voor 1 dag in de koelkast en warm deze de volgende dag zachtjes op, zo komen de smaken meer tot zijn recht.
Kruiden worden toegevoegd naar smaak.
 
Geniet ervan!
Liefs Melanie
 
 
Laten jullie mij weten wat je ervan vond? of heb je tips/vragen plaats even een reactie!
 
 
Wil je me volgen voor meer recepten of inspiratie voeg je dan toe aan mijn facebook groep!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden