KHA Spijs chocolade blokjes

KHA Spijs chocolade blokjes

Met de naderende feestdagen, ben ik me al helemaal aan het voorbereiden zodat ik ook lekker verantwoord kan genieten van deze (vr)eet dagen hihihi.

Één van mijn favorieten zijn nog steeds de blokjes gevuld met spijs overgoten met chocolade, daarvoor ging ik altijd graag naar Duitsland.

Ik kan je verzekeren dat niet alleen jij, maar ook je bezoek hiervan zullen genieten( indien je natuurlijk van spijs houdt)

 

Wat heb je hiervoor nodig:

Ingrediënten spijs:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 a 4 eetlepels erythritol of andere zoetstof
  • 1 theelepel amandel extract
  • citroensap
  • water
  • 70 gram pure chocolade(voor de afwerking)

 

Bereiding spijs:

Doe de amandelmeel en de suiker in een ruime kom, meng het goed door elkaar, doe nu het amandel extract, paar druppeltjes citroensap en een eetlepel water erbij. kneed het geheel nu tot een stevige massa(deze kan iets plakkerig zijn), blijft het iets te droog dan kun je er nog wat citroensap of water erbij doen, maar let op het kan even duren voordat het vocht helemaal opgenomen is dus niet te snel vocht toe voegen, vergeet niet even van de spijs te proeven en indien nodig nog iets zoetstof of andere ingrediënten toe te voegen, naar smaak. Pak nu een flink stuk huishoudfolie en wikkel deze hierin. Plaats deze in de koelkast, de spijs is lang houdbaar! 

Tip: Maak je spijs 1 dag van te voren, na een nachtje in de koelkast is deze nog lekkerder! maak de spijs al in een vorm zodat je deze de volgende dag in mooie blokjes kun snijden.

 

de afwerking:

Laat de chocolade smelten snijd ondertussen de spijs in blokjes. Indien je de chocolade iets zoeter wilt doe er dan naar smaak zoetstof bij. Zodra de chocolade is gesmolten dompel je de spijs blokjes in de gesmolten chocolade, laat ze nu lekker uitharden in de koelkast.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.