KHA Nasi met Bloemkool

KHA Nasi met Bloemkool

Vandaag is het nasi tijd....gewoon omdat ik dit heerlijk vindt!

Maar uiteraard wel koolhydraatarm , dit recept is makkelijk en voor de echte liefhebbers niet van de normale te onderscheiden. Zelfs mijn kinderen merken geen verschil dat er geen echte rijst in zit.

Hier komt die dan, wij hebben gekozen om er een lekker gebakken eitje bij te doen!

Portie voor ongeveer voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 350 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode pepertje
  • 1 klein bakje taugé
  • 1 zakje nasikruiden(ik gebruik altijd die van Conimex)
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 4 eieren optioneel

 

Bereidingswijze:

Doe 2 eetlepels olie in een ruime wok of een andere bakpan, bak hierin de kipfilet lekker bruin. Doe nu de gesneden groenten erbij(nog niet de bloemkoolrijst en de taugé) en laat de groenten ongeveer 1 minuut meebakken. Doe nu de nasikruiden erbij en meng deze goed doorheen. Voeg tenslotte de bloemkoolrijst en de taugé erbij, roer het er goed doorheen. Pak nu een pan voor de eitjes en bak deze op de manier zoals u het zelf het lekkerst vindt, wij hebben gekozen voor een lekker spiegelei.

 

Tip: Voeg de bloemkoolrijst rauw erbij zodat deze lekker knapperig blijft!

Eet smakelijk!

Laat je me even weten wat je er van vond!

 

Voeg je toe aan mijn facebook pagina voor meer recepten en inspiratie.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.