Keto/koolhydraatarm Pepermunt chocolade

Keto/koolhydraatarm Pepermunt chocolade

Deze eenvoudige pepermunt chocolade is de perfecte chocolade traktatie met weinig koolhydraten!

Met Slechts vijf ingrediënten heb je binnen 40 minuten een heerlijke traktatie op tafel.

Pepermunt chocolade stukjes

Vandaag heb ik een super gemakkelijk recept gemaakt met slechts 5 ingrediënten dat maar weinig koolhydraten bevat. Dit recept is gemakkelijk voor je chocolade verslaving hihihi.

Deze koolhydraatarme pepermunt chocolade doet me een beetje denken aan de heerlijke after eights alleen de knapperige versie! Door de donkere chocolade, knapperige amandelen en een vleugje verfrissende mint  heb je in slechts 10 minuten voorbereidingstijd een heerlijke traktatie. 

 

Welke ingrediënten heb ik hiervoor nodig:

  • 250 gram pure chocolade(vanaf 85% cacao)
  • 65 gram Kokos olie/vet
  • handje vol gehakte amandelen
  • 2a3 druppels munt extract

 

Je zult echt versteld staan hoe makkelijk en snel dit recept is gemaakt. Begin met het smelten van het kokosvet zodra deze gesmolten is doe je de chocolade erbij, laat het geheel smelten totdat je een egaal mengsel hebt. Als de chocolade is gesmolten doe je een paar druppeltjes munt extract erbij, wees hiervoor voorzichtig want de munt extract wordt snel overheersend begin met 2 druppeltjes en proef eraan, ik zelf heb 3 druppeltjes gebruikt en dit was voor mij perfect maar zoals vaak smaken verschillen. 

De volgende stap is om een bakvorm te bekleden met bakpapier. Bestrooi vervolgens de gehakte amandelen over de bodem van de bakvorm, giet hiervoor het chocolade mengsel en top het geheel met zeezout(indien dit gewenst is) en plaats het geheel voor 30 minuten in de vriezer.

Breek of snijd de gewenste stukjes en geniet ervan!

 
Voedingswaarde-informatie:


Hoeveelheid per portie: CALORIEËN: 81 TOTAAL VET: 7,9 g KOOLHYDRATEN: 6 g NETTO KOOLHYDRATEN: 3,2 g VEZEL: 2,8 g EIWIT: 0,7 g

 

Heb je ondersteuning nodig?

Voeg je dan toe aan mijn Facebook groep voor meer recepten of ondersteuning met andere groep leden!

Heb je nog toevoegingen aan dit recept? of wil je me laten weten wat je ervan vond plaats dan even een berichtje hieronder, alvast bedankt!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.