Keto/koolhydraatarm krokante Cruesli

Keto/koolhydraatarm krokante Cruesli

Een koolhydraatarm cruesli die elke hunkering naar granen zal stillen!

Deze suikervrije, graanvrije cruesli is een lekker voedzaam ontbijt! Ook nog Keto en glutenvrij!

Keto/koolhydraatarm cruesli

Ik vind het persoonlijk lekker om iets knapperig in mijn yoghurt te hebben. Met dit recept heb je een goede start van de dag want het zit boordevol met noten en zaden, het bevat ook nog eens veel eiwitten!

U kunt slechts met 10 minuten werk een grote batch cruesli klaarmaken. Gezonder dan de kant en klare verpakkingen die ook nogmaals boordevol koolhydraten bevatten.

 

Wat heb ik nodig voor de kha cruesli:

  • 150 gram amandelen
  • 100 gram walnoten of pecannoten 
  • 65 gram zonnebloempitten 
  • 65 gram pompoenpitten
  • 30 gram whey-proteïnepoeder (mag naturel zijn maar zelf heb ik gekozen voor vanille)
  • 90 gram kokosvlokken of rasp
  • 80 gram amandel boter of pindakaas
  • 80 ml water
  • 2 el erythritol korrelvorm
  • 1 tl vanille-extract

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Pulseer(hak ze in stukjes) de noten en de zonnebloem-pompoen pitten
  3. Doe nu alles in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles met een spatel, het mengsel moet plakkerig zijn, indien het nog te droog is doe er dan 1 extra eetlepel water erbij
  4. Druk het mengsel stevig op een ovenplaat bekleed met bakpapier
  5. Bak het geheel 25-30 minuten tot ze bruin zijn. Draai het geheel op 20 minuten om(kan zijn dat deze breekt maar is niet erg want het worden uiteindelijk toch stukjes)
  6. Haal het uit de oven,laat afkoelen breek er je gewenste stukjes van en bewaar het in luchtdichte verpakking

 

De cruesli mix is goed voor 15 porties van elk 50 gram.

Voedingswaardes per portie:

Koolhydraten: 8,1 gram

Eiwit: 8,8 gram

Vet: 24,1 gram

Calorieën: 270 kcal

 

Geniet ervan,

Liefs Melanie

 

Laat je me nog in de reacties weten wat je ervan vond?

 

Wil je ondersteuning of meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden