Keto Kip Champignons in roomsaus

Keto Kip Champignons in roomsaus

Keto kip champignons in roomsaus is een perfecte koolhydraatarme maaltijd die snel en gemakkelijk in één pan wordt gemaakt!

Gemakkelijke Keto kip champignons in roomsaus

Als je een liefhebber bent van smakelijke recepten met keto kip, dan ga je hiervan zeker smullen! Zelfs het hele gezin zal er dol op zijn, zelfs de kieskeurige! Romige kip en champignons gaan goed samen! Voeg wat verse kruiden toe en gebruik slechts één pan, je hebt dan snel een super makkelijke maaltijd op tafel!

 

Wat heb ik nodig:

  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram champignons dik gesneden stukje
  • 2 el boter 
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 35 gram verse peterselie(gehakt)
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • zout en peper
  • 64 gram kippenbouillon
  • 65 gram slagroom
  • 35 gram zure room

 

Instructies:

  1. Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan.
  2. Snijd de kipfilet in lange stukjes en kruid deze met het zout en peper en laat ze lekker goudbruin aan alle kanten bakken. Zodra klaar haal ze uit de pan.
  3. Bak nu de champignons lekker bruin en krokant.
  4. Voeg nu de verse kruiden, knoflook en de kippenbouillon toe en blus af met een goede scheut water en schraap alle goede dingen van de bodem van de pan af.
  5. Voeg de room en de zure room toe en laat sudderen tot de saus dikker begint te worden, laat het niet koken.
  6. Doe nu de stukken kipfilet terug in de pan en schep de saus over de kipfilet, laat nog even 5 minuten doorsudderen. 
  7. Bewaar afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

 

Eet smakelijk, Liefs

Melanie

 

wilt u ondersteuning of meer recepten ontvangen? Voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

Reacties

  1. Monique Monique

    We hebben dit net gegeten, het was heerlijk. Dit gaan we vaker eten. Bedankt voor het heerlijke recept.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.