Keto/KHA Witte chocolade

Keto/KHA Witte chocolade

Wie is er dol op witte chocolade?
Het probleem is alleen voor de keto/KHA lifestyle dat er geen echte te koop is maar gelukkig met dit geweldig recept heb je een lekker verantwoord stukje chocolade!

Cacaoboter

Cacaoboter is het vet dat van nature voorkomt in de cacaoboon. Deze boter wordt gebruikt bij het maken van chocolade, door het lage smeltpunt van cacaoboter dat in de buurt van de lichaamstemperatuur ligt smelt het lekker in mond. Ook wordt het vaak gebruikt in cosmetische producten.

 

Wat heb ik nodig:

  • 50 gram cacaoboter
  • 25 gram amandelen
  • 10 gram whey proteïn vanille
  • 20 erythritol poedersuiker
  • 5 ml kokosolie
  • 1 tl vanille extract

 

Hoe maak ik de witte chocolade:

Indien je amandelen met bruin vliesje hebt leg deze dan een tijdje in water om te weken zodat je het bruine vliesje eraf kan plukken, laat nu de amandelen op een stukje keukenpapier drogen.

Smelt de cacaoboter au bain marie samen met de kokosolie en de poedersuiker tot het een egaal mengsel is. Maal nu in een keukenmachine de amandelen zo fijn mogelijk, meng nu het geheel met het cacaoboter mengsel en tot slot doe er de proteïne en het vanille extract erbij, laat alles goed mengen!

Giet het nu in vormpjes of als je deze niet hebt gebruik dan een ijsklontjes vorm!

Geniet ervan!

 

Wilt u nog meer recepten of inspiraties voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.