Keto/KHA Lasagne

Keto/KHA Lasagne

Ik hou heel erg van klassiek comfortvoedsel en het zo koolhydraatarm vriendelijk te maken.
Met een paar vervangingen passen veel gerechten in het een keto/koolhydraatarm lifestyle!

Bovendien blijken ze ook nog eens net zo lekker als de traditionele versies, soms nog wel lekkerder!

Dit recept voor de keto/kha lasagne is hier een perfect voorbeeld van. Met lagen van gesmolten kaas, verse spinazie, gehakt en de verschillende kruiden, wie is er niet dol op?

Waarom ik zo dol ben op dit recept

Deze ovenschotel is voor vele mensen een liefhebber, hij is goed vullend en snel te maken.

Maak het platte gehaktbrood, leg de ingrediënten in laagjes en bak in de oven. Dit kun je ook makkelijk als voorbereidend gerecht invriezen, zo heb je altijd plakjes lasagne in huis.

Zo creëer je altijd een lekkere lasagne schotel zonder pasta en die gemakkelijk te maken is en waarvan iedereen heerlijk zal smullen.

 

Verschillende manieren keto/kha lasagne maken

Doordat lasagne traditioneel met pasta bladen worden gemaakt is het al niet meer koolhydraatarm maar door alleen de pasta te vervangen is het een al heel snel wel een koolhydraatarm gerecht. Denk maar aan de kaas, groentes en eventueel vlees.

Maar er zijn al veel vervangende lasagne schotels, zoals bijvoorbeeld lasagne met pompoenbladen of lasagne met courgette. 

Maar ook zoals deze pasta vervangen met gehakt lagen!

 

Wat heb ik nodig voor dit recept keto/kha lasagne: 8 porties

 

Voor de vleeslaag:

  • 1 kilo Rundergehakt
  • 1 eierdooier geklopt
  • 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 tlp uienpoeder
  • 2 tlp gemalen salie
  • 1 tlp oregano
  • 1 tlp gedroogde tijm
  • 1 tlp cayennepeperpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

 

Voor de lasagne:

  • 340 gram Passata tomatensaus (ik gebruik deze van de jumbo)
  • 1 kilo verse spinazie
  • 2 eierdooiers geklopt
  • 140 gram ricotta of andere roomkaas
  • 200 gram geraspte mozzarella kaas
  • 1/2 tlp uienpoeder
  • 1/2 tlp knoflookpoeder
  • 1/2 tlp zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • eventueel verse peterselie voor de garnering

 

Hoe bereid ik de vleeslaagjes:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng in een bakje de uienpoeder, knoflookpoeder, salie, oregano, tijm en de cayennepeper poeder en tot slot een scheutje passata tomatensaus.

Doe het gehakt in een grote mengschaal en meng de bovenstaande kruiden erdoor heen, strooi de geraspte mozzarella kaas en het los geklopt eigeel goed doorheen en meng het geheel goed door!

Plaats het gehakt mengsel nu op de bakplaat met daaronder bakpapier en duw met een spatel of lepel het gehaktmengsel plat tot ongeveer 3 a 4 centimeter dikte. Bak deze in de voorverwarmde oven ongeveer 8 tot 12 minuten of tot ze lekker bruin zijn. Giet de overgebleven sap af en snijd ze in lasagne plakjes.

 

Hoe bereid ik de lasagne:

Voeg in een kom nu de overgebleven passata tomatensaus, mozzarella kaas, de kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar.

Meng nu in een ander kommetje 1 eierdooier met de ricotta of andere roomkaas.

Verhit nu de olijfolie in een wok of een andere pan en voeg de verse spinazie toe samen met het uienpoeder, knoflookpoeder en zwarte peper, tot de spinazie eigenlijk zacht is.

Giet nu 2 a 3 eetlepels van het passata tomatensaus mengsel op de bodem van de ovenschotel, plaats hierboven op de gehaktlagen, smeer een laag passata mengsel over de gehaktlagen, voeg alle gebakken spinazie erop en smeer het ricotta mengsel erover en sluit af met de geraspte mozzarella kaas.

 

Aanvullende Notitie: Recept kan verdeeld worden over 2 ovenschotels om er bijvoorbeeld 1 nu te eten en 1 in te vriezen voor later. De bevroren ongebakken lasagne schotel kan direct vanuit de vriezer worden gebakken of ontdooid om de baktijd te verkorten, bak op 180 graden de lasagne gaar, indien bevroren 20 minuten en ontdooid 15 minuten.

Eet smakelijk!

Laten jullie me weten wat je ervan vond?

 

Wil je nog meer kha recepten of inspiraties ontvangen? Voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden