Karamelsaus gezouten of ongezouten-Koolhydraatarm

Karamelsaus gezouten of ongezouten-Koolhydraatarm

Veel mensen kopen kant en klare koolhydraatarme producten maar hoe fijn is het om deze zelf te maken!

Makkelijk en met maar een paar ingrediënten een verrukkelijke karamelsaus en niet onbelangrijk het scheelt ook nog eens in de beurs!

Gezouten of ongezouten keto/koolhydraatarm karamelsaus

Deze keto/kha karamelsaus is zo gemakkelijk om te maken, u zult er versteld van staan!

Ik gebruikte een combinatie van bruine erythritol en poedersuiker erythritol samen met slagroom, roomboter, vanille extract en indien je de variant salty karamelsaus wilt natuurlijk ook zout. Indien de zoute versie niet jou ding is laat gewoon het zout achterwege en je hebt nog steeds een overheerlijke karamelsaus.

 

Doe een lekkere scheut over je favoriet gerecht zoals bijvoorbeeld ijs creme of een scheutje in de koffie, gebak, pannenkoeken of over het gebak.

Recept karamelsaus

Ingrediënten: 

  1. 158 ml slagroom (ongeklopt)
  2. 43 gram roomboter
  3. 3 eetlepels bruine erythritol
  4. 1 eetlepel poedersuiker erythritol
  5. 1 theelepel vanille extract

 

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pannetje, voeg dan de bruine suiker toe en de poedersuiker.

Meng het geheel op een laag vuurtje tot ongeveer 5 minuten, blijf erbij om eventueel te blijven roeren.

Haal het even van het vuur af en voeg de slagroom en eventueel het zout toe, let op het kan nu flink gaan bubbelen, dus wees voorzichtig!

Plaats het nu opnieuw op het laag vuurtje en laat het nogmaals 8 tot 10 minuten lekker zachtjes borrelen of totdat de saus dik is. Doe nu als laatste het vanille-extract erdoor heen.

Laat de saus nu afkoelen, indien deze lauw warm is geworden giet de saus dan over naar een glazen pot, hier kunt u deze voor minimaal 1 week bewaren als u dat haalt hihihih.

Let op voordat je de saus opnieuw gaat gebruiken zul je deze even opnieuw moeten verwarmen dat kan ook perfect in de magnetron want door de koeling wordt de saus dikker.

 

Veel liefs,
Melanie

 

Wilt u ondersteuning of meer recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook pagina

 

Heb je mijn recept uitgeprobeerd of heb je toevoegingen aan het recept laat het dan weten door middel van een berichtje hier beneden, alvast bedankt!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden