Gebakken Wortelpeterselie schijfjes

Gebakken Wortelpeterselie schijfjes

Aardappelen zijn taboe voor mensen met een koolhydraatarm levensstijl!

Maar gelukkig zijn er een hoop variaties zoals deze gebakken wortelpeterselie, smaken net zo lekker!

Wortelpeterselie

De wortelpeterselie is een variant van de peterselie. De wortel lijkt op de kleine variant van de pastinaak.

De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan vitamine B2 en vitamine C

100 gram wortelpeterselie levert maar slechts 2 gram koolhydraten.

 

Wat heb ik hiervoor nodig:

  • 500 gram wortelpeterselie
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 2 klontjes roomboter
  • droge peterselie

Hoe maak ik dit:

Eigenlijk heel simpel, je schilt de wortelpeterselie en snijd ze in hele dunne schijfjes (als ze schijfjes te dik zijn, blijven ze taai van binnen en dat vindt ik persoonlijk niet lekker).

Bak nu de schijfjes met roomboter, spekjes en de gesneden ui lekker bruin, bestrooi ze naar smaak met zout en peper let op want de spekjes zijn ook al zout van smaak. 

Zodra ze lekker bruin gebakken zijn kun je er nog eventueel peterselie over strooien. Lekker met een stukje vlees en sla!

Eet smakelijk!

Laat me nog even weten wat je ervan vond!

 

Wil je nog meer recepten of inspiraties krijgen over kha/khb voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

Reacties

  1. Mary Polman Mary Polman

    Dit zoek ik al heel lang maar geen enkele supermarkt in Doetinchem verkoopt het ook de groenteboer en op de markt niet waar kopen jullie dit?

  2. Corrie Kortman Corrie Kortman

    Oei, ik heb de schijfjes wortelpeterselie (voordat ik dit las) zonder,te blancheren in de diepvries gedaan, kan ik ze dan nog gebruiken?

  3. Afslank4me Afslank4me

    Goedemorgen Brigit

    Dankjewel voor je reactie en goed om te horen dat het lekker gesmaakt heeft.
    Wortelpeterselie kun je zeker invriezen, wel alleen het kool gedeelte, 2-4 minuten van te voren blancheren en dan kun je de porties voor maximaal 12 maanden invriezen.

    Liefs, Melanie

  4. Brigit Keuvelaar Brigit Keuvelaar

    Heerlijk! Ik heb nu 2 1/2 kg bij de boer gehaald. Kan ik wortelpeterselie invriezen? Rauw of blancheren? En dan bevroren bakken of eerst ontdooien?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.