Feestje?? Koolhydraatarm Slagroomtaart

Feestje?? Koolhydraatarm Slagroomtaart

Mijn zoon was jarig, dus daar hoort ook taart bij! Maar uiteraard wel koolhydraatarm, want deze levensstijl bevalt mij te goed om er van af te wijken. Omdat het mij slanker en fitter heeft gemaakt!
Graag deel ik jullie dit heerlijk recept, en uiteraard heel koolhydraat verantwoord!

Recept KHA Slagroomtaart

Benodigdheden bodem: 

  • 160 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 60 gram roomboter
  • 100 gram monchou (of andere roomkaas)
  • 3 a 4 eetlepels Sukrin of Erythritol (naar smaak)
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Deze ingrediënten zijn voor 1 bodem, wil je er gelijk twee bodems van maken dan gebruik je deze benodigdheden twee keer ( laat deze dan wel langer in de oven en prik met een sate prikker in de bodem tot dat er niks meer op blijft plakken)

 

Benodigdheden vulling:

  • 4 x 250 ml slagroom (vloeibare)
  • 4 zakjes klopfix 
  • 4 el zoetstof sukrin of erythritol
  • optineel rode vruchten of aardbeien 150 gram

 

topping:

  • de rest van de rode vruchten of aardbeien naar eigen belang.
  • opgeklopte slagroom
  • optioneel geschaafde amandelen
  • geraspte pure chocolade minimaal 85%

 

Ik heb deze benodigdheden 2 maal aangehouden om 2 keer een bodem apart te maken in een springvorm van 24 cm. Ook wil ik jullie meegeven dat de zoetstof afneemt in de warmte van de oven, ik proef altijd het beslag en naar smaak doe ik er nog extra zoetstof of vanille aroma erbij!

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden (ik zelf doe alles met een heteluchtoven) zorg dat de roomkaas en de roomboter gesmolten is (halve minuut in de magnetron). Mix de zoetstof met de boter, roomkaas en de vanille aroma tot een glad mengsel en voeg vervolgens de eieren één voor één toe.

Meng in een apart schaaltje het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout en voeg dit vervolgens toe aan het beslag, mix nog alles goed door tot er een glad beslag ontstaat en proef even wat je zelf van de smaak vindt.

Laat de bodem goed afkoelen, maak je er twee tegelijk! snij de bodem dan doormidden.

Ga nu de uiteindelijke taart opbouwen, besmeer de onderste bodem ruim met de opgeklopte slagroom plaats er eventueel wat rood fruit op, plaats dan de tweede bodem erbovenop, laat de slagroom maar lekker overlopen en smeer deze uit over de randen van de bodem, smeer ook het bovenste gedeelte met slagroom en smeer de gehele taart rond met slagroom. Versier de topping met rode vruchten!

Als laatste heb ik de geraspte chocolade met mijn handen bestrooid om het feestelijke effect te krijgen!

Lekker smullen maar, heb je ervan genoten laat het me dan even weten.....

 

Voeg je toe aan mijn facebook groep voor nog meer recepten

 

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden