Fathead Pizza Taco-KHA en Heerlijk

Fathead Pizza Taco-KHA en Heerlijk

Deze heerlijke pizzadeeg is de basis voor alle koolhydraatarme pizza's, ook wel de fathead deeg genoemd!

Vandaag heb ik voor pizza taco gekozen omdat ik deze toch stiekem heel lekker vindt. Je kunt deze deeg ook beleggen naar eigen keuze en smaak.
Echt iedereen vindt deze deeg lekker, zelfs het bezoek merkt geen verschil!

Want ik vindt dat een pizzabodem wel lekker knapperig moet zijn, daarom dat ik lang gezocht heb naar een pizza die ook echt naar pizza smaakt!

Nou hier komt het recept dan;

Ik heb deze porties voor 4 personen gemaakt, wilt u het voor minder personen maken dan kunt u de ingrediënten halveren.

 

Ingrediënten:

  • 340 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram volvette roomkaas
  • 170 gram amandelmeel
  • 2 eieren 
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 zakje tex mex taco kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 bakje champignons
  • 1 paprika
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel italiaanse kruiden optioneel
  • 1 theelepel oregano optioneel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 220 graden. Rul het gehakt nu lekker bruin, voeg nu de taco kruiden toe met 100 ml water, voeg nu als laatste de gesneden ui en champignons toe en laat het nog lekker doorsudderen voor 5 minuten. Smelt ondertussen in de magnetron de mozzarella en de roomkaas voor ongeveer 30 seconden, indien je geen magnetron hebt kun je dit ook in een pannetje laten smelten. 

Doe nu de amandelmeel in een kom en meng de kruiden met het meel. Voeg nu de gesmolten kaas erbij en meng het goed. Voeg nu als laatste de eieren erbij, en kneed met je handen het deeg goed door.

Leg het deeg nu op de bakplaat met bakpapier(ingevet met boter/olie) en strijk deze uit met een deegroller(maak de deegroller met lauwwarm water nat, dit laat ze zich makkelijker uitstrijken). Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Plaats nu het deeg in de voorverwarmde oven voor 8 minuten. Haal de pizzabodem eruit en pak een nieuw vel bakpapier, leg deze bovenop de bodem en draai deze nu om, nu kun je deze beleggen.

Je begint als basis altijd met de tomatensaus, voor pizza taco bestrijk je de pizza met het gehaktmengsel, paprika en geraspte kaas, plaats nu de pizza nogmaals voor 8 minuten in de oven.

Nu deze klaar is doe je er lekker witte kool/ijsbergsla erop met als afsluiter knoflooksaus!

Smullen maar, eet smakelijk

 

Ik heb het basis recept gebruikt van lowcarbchef en er mijn eigen draai aangegeven-Pizza taco!

 

Voeg je toe aan mijn facebook pagina voor meer recepten en inspiratie!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden