Cranberry Compote-Koolhydraatarm

Cranberry Compote-Koolhydraatarm

Cranberry compote echt een heerlijkheid voor de kerst!

Een veelzijdig en makkelijk recept!

Deze cranberry compote is eigenlijk een must bij kerstmis! Je kunt het lekker bij je vlees/gevogelte gerechten gebruiken!

Maar heb je nog iets over kun je het ook lekker bij een koud stukje vlees eten of om je gebak iets op te pimpen.

Cranberries zijn gezond en ook nog eens koolhydraatarm verantwoord!

Deze heb ik gemaakt voor ongeveer 4 personen

 

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 250 gram cranberries
  • 2 a 3 eetlepels erythritol(zoetstof)
  • 1 kaneel stokje
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 150 ml water

 

 

Hoe bereid ik de cranberry compote:

Pak een pan met een iets dikkere bodem en zet deze op het vuur met daarin de cranberries, water, citroensap, en rasp het gele gedeelte van de schil( let op dat je niet het witte gedeelte raspt want dit is namelijk erg bitter), voeg ook het kleine kaneel stokje erbij. Breng het mengsel aan de kook en zodra de cranberries zacht en uit elkaar vallen meng dan de zoetstof er doorheen haal vervolgens het kaneelstokje eruit, let op warm!!

 

Proef eraan en heb je het idee dat deze nog iets zoeter kan breng hem dan op smaak met nog extra zoetstof. Is de compote naar jou gevoel te stijf geworden voeg er dan nog iets extra water toe en laat het geheel nog even door pruttelen op het vuur.

 

Indien de compote nu voor jou perfect is laat hem dan afkoelen en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Voordat je gaat serveren laat de compote even op kamertemperatuur komen.

Geniet ervan!

 

Wil je nog meer koolhydraatarm of koolhydraatbeperkte recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.