Chocolade Swirl Cheesecake-Koolhydraatarm

Chocolade Swirl Cheesecake-Koolhydraatarm

Ik zag dit recept op een foto in Amerika en alleen al bij het zien liep me het water in de mond en ik dacht gelijk deze ga ik ook maken!

Ik moet toegeven dit was een groot succes, niet alleen voor mij maar ook voor het bezoek!

Koolhydraatarm 

Het feit dat deze ook nog eens koolhydraatarm is, geen toegevoegde suikers, tarwevrij, graanvrij, glutenvrij, maar toch vol van smaak is.

Als u gewend was of bent veel koolhydraten te eten dan kan het zijn dat je lichaam "vergeten" is om vetten als brandstof te gebruiken. Je hebt dan in feite de hormonale basis van een zogenaamde suikerverbrander.

Dit wil zeggen dat u lichaam gewend is om zijn energie te halen uit het verbranden van koolhydraten. Daarom zult u ook merken dat wij vervangende suiker in onze recepten voegen waardoor je ze wel proeft maar het lichaam niet aanvult met vele overbodige koolhydraten.

 

Wat heb ik nodig voor de KHA Chocolade Swirl cheesecake:

Chocolade bodem:

  • 55 gram gesmolten (room)boter
  • 1 eetlepel erythritol
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 100 gram amandelmeel

Chocolade Swirl cheesecake:

  • 500 gram volle roomkaas
  • 125 ml natuurlijke ongezoete yoghurt
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 150 gram pure chocolade(liefst cacao vanaf 74%)
  • 1 eetlepel rauwe cacao

 

Hoe maak ik deze:

Chocolade Bodem:

Smelt de boter en voeg er vervolgens de zoetstof, cacao en de amandelmeel toe.

Druk vervolg het mengsel in een ingevette bakvorm ik heb hiervoor een springvorm(22cm) gebruikt, druk het mengsel stevig (met bijvoorbeeld de achterkant van lepel) op de bodem van de vorm.

Bak nu gedurende 10 minuten op 180 graden.

Chocolade Swirl Cheesecake:

Meng nu de roomkaas met de zoetstof gebruik hiervoor een mixer of een keukenmachine zodat een zacht mengsel wordt. Voeg de natuurlijke yoghurt erbij en meng weer goed. Voeg tenslotte de eieren één voor één toe en meng tussen elk ei.

Pak nu een andere kom en doe de helft van het mengsel in deze kom. Voeg nu in die andere kom 1 eetlepel cacao poeder en de 150 gram gesmolten chocolade toe meng het geheel goed.

Plaats nu in de ovenschotel met de gebakken chocolade bodem grote lepels wit-cheesecake mengsel(5a6 lepels) plaats er precies naast het chocolade cheesecake mengsel. Wervel de mengsels voorzichtig met een mes zodat ze wervelen maar niet mengen, vervolg deze stap totdat de mengsels op zijn.

Bak deze nu op 180 graden 30-40 minuten, of totdat de cheesecake gaar is en niet langer wiebelt in het midden. Voordat je deze serveert en in stukjes snijd laat deze dan eerst iets afkoelen.

Besprenkel de cake met gesmolten pure chocolade( ongeveer 60 gram).

 

Laten jullie mij weten wat je ervan vond?

 

Wil je nog meer KHA/KHB recepten ontvangen voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.