Schwarzwalder Kirsch-Koolhydraatarm

Schwarzwalder Kirsch-Koolhydraatarm

Deze heerlijke Schwarzwalder kirsch met maar liefst 3 lagen luchtige chocoladetaart is een mooie gelegenheid voor de aankomende feestdagen of natuurlijk voor een feestje!
Het klopt dat kersen niet koolhydraatarm zijn maar ik laat u met dit recept zien dat het ook kha kan!

Schwarzwalder kirsch 

Een typisch Schwarzwalder kirsch bestaat uit 3 of 4 lagen met kersen en veel slagroom, deze wordt meestal gemaakt met verse zure kersen, zwarte kersen of marasquinkersen, ligt er ook natuurlijk waar je de taart koopt of wie het maakt.

Traditioneel wordt deze taart gemaakt met kirschwasser, een soort kersen brandwijn maar kan ook volledig weg gelaten worden.

Omdat deze traditionele taart gemaakt wordt met bloem, suiker en kers ben ik op zoek gegaan naar een koolhydraatarm manier. Wil je deze taart echt koolhydraatarm maken vervang dan de kersen voor bijvoorbeeld frambozen maar wil je echt eens genieten gebruik dan gewoon de zure kersen(kun je ook in een potje kopen) dan heb je nog altijd een lekker verantwoord stukje taart met een beperkt aantal koolhydraten!

Wat heb ik nodig:

  • 3 springvormen van 23cm
  • spuitzak
  • handmixer of keukenmachine

Ingrediënten:

10 kersen of andere soort roodfruit als je minder koolhydraten wilt en wat pure chocolade hagelslag dit is voor de versiering.

Ingrediënten bodem lagen:

  • 8 medium eieren
  • 1/2 theelepel johannesbroodpitmeel of een ander laag kh bindingsmiddel.
  • 128 gram bruine erythritol(zoetstof )
  • 32 gram kokosolie of boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 240 gram amandelmeel
  • 60 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 theelepel oploskoffie/espresso
  • 2 theelepel bakpoeder

Vruchten laag:

  • 240 gram kersen of ander soort rood fruit
  • 135 ml water
  • 1/2 theelepel erythritol poeder
  • 1/2 theelepel johannesbroodpitmeel of andere lage kh bindingsmiddel
  • 1/2 eetlepel gelatine

Roomkaas glazuur:

  • 795 gram roomkaas(monchou)
  • 355 ml slagroom
  • 100 gram poeder erythritol
  • 2 theelepels vanille-extract

 

Bereidingswijze:

Chocolade cake lagen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet of bekleed de 23 cm springvorm in, randen als de bodem.
  2. Mix nu de eiwitten samen met de johannesbroodpitmeel totdat er een piekerig beslag ontstaat.
  3. Doe nu in een kom de overgebleven eigelen samen met de bruine kristallen zoetstof, kokosolie en het vanille-extract en meng het geheel goed.
  4. Voeg nu het amandelmeel, cacao poeder, espresso(oploskoffie), bakpoeder ertoe en mix het geheel nogmaals. let op het mengsel wordt nu dikker.
  5. Voeg nu 1/4 van het eiwitmengsel toe aan het chocolade deeg en mix het geheel, voeg nu de rest van de eiwitten toe en meng met een spatel de eiwitten erdoor heen.
  6. Doe nu de cake mengsel in de springvormen en verdeel het zo precies mogelijk over de 3 vormen.
  7. Plaats nu 3 springvormen in de oven en laat het 30 minuten bakken en test het met een tandenstoker of het deeg niet meer nat is. Laat nu de taart lagen afkoelen ongeveer een uur.

 

Vruchten laag:

  1. Maak nu ondertussen de kersen/rode vruchten gelei.
  2. Plaats alle ingrediënten in een pannetje en laat het opkoken. Zodra het kookt zet de warmtebron lager en laat het nog 5 minuten zachtjes door sudderen. Giet het geheel in een (metalen) bakje en laat het minstens 1 uur afkoelen.

Roomkaas Glazuur:

  1. Doe de roomkaas samen met het vanille-extract, poeder erythritol en mix het geheel met een handmixer.
  2. Doe nu de slagroom erbij, een beetje bij beetje, en mix het geheel zo ongeveer 2 a 3 minuten, je zult merken dat het beslag met de tijd dikker wordt. Plaats de roomkaas glazuur nu in de koelkast.

Het gereed maken van de Taart:

  1. Plaats de eerste laag op een taartschaal. Smeer de roomkaas glazuur over de hele eerste taart laag
  2. Maak met de spuitzak een dikker randje(een soort dam) zodat de vruchten gelei niet overloopt.
  3. Plaats nu de helft van het vruchtengelei in de taart laag.
  4. Herhaal nu deze stap, plaats de tweede laag erop, smeer de roomkaas glazuur en het randje en vul het weer op met de rest van het vruchtengelei.
  5. Smeer nu met het restant roomkaas de gehele taart en bewaar om nog tien toppen op de taart te maken.
  6. Plaats op iedere top een kers of een ander rood fruit.
  7. Zet het geheel nu nog een uur extra in de koelkast zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.

De voedingswaarden zijn voor dit recept moeilijk te zeggen omdat het vooral aan het ligt welk fruit je gaat gebruiken, ik zou zeggen het is sowieso koolhydraatbeperkt en voor speciale momenten is het vooral genieten!

 

Geniet ervan!

Liefs, Melanie

 

Wil je ondersteuning of meer recepten voeg je dan toe aan mijn Facebook groep!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.