Lekkere verantwoorde Appeltaart light

  • Geplaatst op
  • Door Afslank4me
  • 0
Lekkere verantwoorde Appeltaart light

Heerlijk af en toe een lekker stukje appeltaart. Helaas zitten hier veel suikers en vet in waardoor de calorieën snel oplopen. Maar door boter en de suiker te vervangen minder je de calorieën aanzienlijk.

Appeltaart Light

 

Ingrediënten voor ongeveer 10 porties; 

300 gram bloem

6 grote appels(jonagold, goudrenet, Elstar)

100 gram rozijnen

200 gram magere kwark

14 ml vloeibare zoetstof

2 eieren

2 theelepels kaneel

1 mespunt zout

 

Bereidingswijze; 

Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Meng in een beslagkom bloem, kwark, 1 ei, 10 ml vloeibare zoetstof(houdt 4 ml over voor over de appels) en zout goed door elkaar. Laat het deeg vervolgens afgedekt met vershoudfolie in de koelkast rusten.

Schil vervolgens de appels en snij ze in stukjes. Voeg de appel stukjes samen met de rozijnen en strooi hierover de kaneel en de overgebleven 4 ml vloeibare zoetstof, mix het geheel goed door elkaar.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel deze in 3 delen. Voeg 2 delen weer samen en rol dit met een deegroller( indien niet aanwezig, een groot drinkglas) uit tot een ronde plak. Leg een stuk bakpapier in de springvorm en smeer de randen in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem en de zijkanten met de plak deeg. Zorg goed dat er geen gaatjes of scheurtjes in het deeg zitten. Voeg vervolgens de appels met rozijnen toe in de springvorm. Rol het overgebleven stuk deeg uit en maak hier reepjes van, leg de reepjes afwisselend horizontaal en verticaal over elkaar heen. Klop een ei los en besmeer de appeltaart nog met het eimengsel.

Bak de taart op 175 graden 75-80 minuten in de oven. Laat de taart vervolgens 10 minuten afkoelen en snijd de randen los voordat je de springvorm verwijderd. Verwijder vervolgens langzaam de springvorm en klaar is je eigengemaakte verantwoorde appeltaart. 

 

Voedingswaarde per portie; 

Calorieën: 197 kcal

Koolhydraten: 43,7 gram

Eiwitten: 7,4 gram

Vetten: 1,5 gram

Vezels: 3 gram

 

* een gemiddeld stuk appeltaart met boter en suiker bevat 285 kcal en ruim 11 gram vet. 

 

Dus alle reden om van deze appeltaart light te smullen; laat je hieronder weten wat je er van vond? 

 

bron: afvallengezondleven

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.